Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rosemberg Imobiliare isi intregeste proprietatea

ro

23 Aug, 2009 23:06 1897 Marime text

Societatea Rosemberg Imobiliare va avea „verde" să cumpere prin negociere directă 282,85 mp de teren în staţiunea Mamaia, zona Melody, în apropierea Complexului Ovidiu.

Proiectul de hotărâre vizând vânzarea va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de vineri, 28 august. În documentaţia de şedinţă se spune că terenul este scos la vânzare în urma solicitării nr. 42484 din 2008 şi vizează întregirea de proprietate cu un teren liber, neconstruibil.

Rosemberg Imobiliare are în plan construirea în Mamaia a Complexului Turistic Hotelier „Le Rose del Lago". Unic asociat al SC Rosemberg Imobiliare SRL este societatea luxemburgheză SC Mamaia SA, cu sediul pe Ruse de L'Eau. Da, nu este o greşeală. Societatea din spatele investitorului în imobiliare are acelaşi nume ca şi celebra societate care ţine frâiele, cel puţin teoretic, staţiunii Mamaia. Administrator la Rosemberg este cetăţeanul italian Giovani Romeo. Numele lui Romeo al nostru apare într-o altă firmă celebră pentru Constanţa: Fin.Co.Ge.Ro. SPA.

Şapte ani în... procese

Fin.Co.Ge.Ro a câştigat în 2007, după şapte ani, un război în instanţă cu Primăria Constanţa. Povestea începea pe 23 aprilie 2000, când Primăria, în fruntea căreia se afla Gheorghe Mihăeşi, organiza două licitaţii publice internaţionale pentru concesionarea unor terenuri în vederea amenajării la standarde occidentale a traseului de plajă - coastă, la faleza din dreptul străzii Mihai Eminescu şi la faleza din nord a staţiunii Mamaia. Licitaţiile au fost câştigate de firma italiană Fin.Co.Ge.Ro Spa, iar pe 15 iunie, în acelaşi an, au fost semnate contractele de concesiune între Primărie şi societatea respectivă. Primăria urma să asigure infrastructura zonelor nou amenajate, în valoare de aproximativ opt milioane de dolari, iar Fin.Co.Ge.Ro trebuia să se ocupe de construcţiile propriu-zise, investiţia ridicându-se la peste 72.000.000 de dolari.

Legături cu iz de DNA

Numele Rosemberg Imobiliare a mai apărut şi în povestea sechestrului pus de DNA pe SC Nisipuri SA. Societatea a depus o contestaţie la decizia procurorilor, iar o serie de persoane juridice i s-au alăturat. Aşadar, printre alte firme, şi SC Mihaela Rădulescu SRL, SC Seaview Media SRL, SC Seaview Advertising SRL şi SC Rosemberg Imobiliare SRL au făcut plângere împotriva sechestrului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii