Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA, stapana peste apa si canal

ro

31 Oct, 2009 01:29 1975 Marime text
felix_stroe.jpgConsilierii locali au votat ieri, în şedinţă extraordinară de Consiliu, proiectul privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare către SC RAJA SA.

Proiectul mai prevede şi novarea şi modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de apă şi canalizare, aprobarea aderării unor noi unităţi administrativ-teritoriale la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa, aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici, a disponibilităţii terenurilor, a Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi a caietelor de sarcini ale serviciului. De asemenea, s-a vizat modificarea HCLM-urilor 624/2008 şi 384/2009. Proiectul de hotărâre arată că la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal au aderat municipiul Feteşti, Ţăndărei, Fierbinţi - Târg, comuna Dridu, Albeşti, Mihai Viteazu şi Costineşti. Viceprimarul Decebal Făgădău a declarat că acest proiect este absolut necesar pentru municipiul Constanţa. „Este vorba de peste 50 de milioane de euro, care vor fi atraşi şi investiţi în municipiul Constanţa pentru reabilitare şi extindere reţele de apă, reabilitare şi extindere reţele de canalizare, astfel încât să rezolvăm zonele critice, inundabile din oraş. Este un proiect într-o fază foarte avansată, de studiu de fezabilitate, şi în mai toate localităţile s-a votat deja", a mai spus vicele. Pe de altă parte, Ani Merlă, şefa direcţiei de Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa, a spus că „acest proiect este necesar să fie aprobat în fiecare localitate care face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal pentru a putea fi depusă aplicaţia la Bruxelles, în vederea finanţării".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 31 Oct, 2009 17:08 HARSOVA de Constanta. Halal primar si consilieri locali !!!
  • surmelis argentina pusa 31 Oct, 2009 11:27 Se fac si se refac canalizarile ,dar TRAMA STRADALA este refacuta IMEDIAT,pentru evitarea INFUNDARII canalizarilor cu PAMANT ??? Nu cred!!! Exemplu elocvent,orasul HARSOVA de CONSTANTA. Cine trebuie sa faca aceasta LUCRARE ???