Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect strategic, la Ovidius

ro

27 Jul, 2010 00:00 1485 Marime text
universitatea_ovidius_campus.jpg
Proiectul strategic „Acces real la piaţa muncii prin întreprinderea simulată“ se adresează la peste 4.200 de studenţi şi masteranzi din facultăţi de profil economic din ţară, care vor beneficia de stagii de practică într-o reţea de întreprinderi simulate, creată în facultăţile economice din cadrul universităţilor partenere. 
 
Potrivit Managerului de proiect, prof. univ. dr. Victor PLOAE, Prorector al Universităţii Ovidius Constanţa, „proiectul este un demers în plus întreprins în spiritul reformei educaţionale, concentrându-se pe palierul practicii de specialitate. Concepţia sa fundamentală se rezumă prin interdisciplinaritate, aprofundare practică şi probare a cunoştinţelor dobândite de studenţi în pregătirea profesională“.
 
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, DMI 2.1 Tranziţia de la şcoală la o viaţă activă.
Durata de implementare a proiectului este de trei ani, având o valoare totală de peste 11 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.
 
Printre obiectivele specifice ale proiectului se înscriu: instruirea şi certificarea a 24 de angajaţi din întreprinderi reale ca tutori formatori pentru studenţii şi masteranzii care efectuează stagii de practică în întreprinderile simulate; elaborarea şi implementarea unui pachet de materiale şi instrumente suport pentru consilierea şi orientarea profesională a 384 masteranzi; pregătirea practică a 3.840 studenţi şi a celor 384 masteranzi în 12 întreprinderi simulate pe trei profile: turism, banking, comerţ - afaceri internaţionale, în vederea dobândirii de aptitudini profesionale; crearea unei platforme integrate de simulare a afacerilor şi e-learning. „Platforma integrata de simulare a afacerilor şi e-learning este o facilitate fără precedent pentru familiarizarea studenţilor cu limbajul de afaceri, operaţiunile, procesele şi provocările mediului real de afaceri“ a declarat prof. univ. dr. Danuţ Tiberius EPURE, Coordonator local al proiectului, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii