Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Constanta face sondaje de opinie

ro

23 Jun, 2010 03:54 2658 Marime text
primaria.jpgÎncă nu se cunoaşte scopul acestor sondaje de opinie, dar primăria este interesată să afle de la cetăţeni informaţii generale, care, culmea, nu se referă la serviciile funcţionarilor

Primăria municipiului Constanţa a început să facă sondaje de opinie pe site-ul instituţiei. Mai nou, pe funcţionarii publici îi interesează părerea publicului cu privire la sediile sale de relaţii cu publicul. Iniţiativa este lăudabilă, însă respondenţii se lasă aşteptaţi.

Cu siguranţă, acest sondaj a fost iniţiat pentru că primăria este direct interesată de părerea publicului în ceea ce priveşte serviciile oferite. Dar, poate că ar fi fost mai exact rezultatul dacă întrebările ar fi fost adresate în momentul în care cetăţenii ies din sediile respective sau, mai bine, în timp ce discută cu funcţionarii de la ghişeu, pentru că emoţiile trăite în acele momente sunt mult mai precise. Sondajele de opinie, începute pe data de 21 iunie 2010, se referă la Centrul de Informare Cetăţeni (CIC), situat pe strada Ecaterina Varga şi la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP), situat pe strada Ştefan cel Mare. Întrebările care sunt conţinute de aceste sondaje se referă la felul în care consideră publicul că este spaţiul pus la dispoziţie de Primăria Municipiului Constanţa pentru desfăşurarea activităţii de relaţii cu publicul în cadrul celor două sedii. De asemenea, primăria mai este interesată şi de părerea cetăţenilor cu privire la spaţiul destinat parcării autovehiculelor celor care se adresează celor două sedii, dar şi de opinia acestora cu privire la accesibilitatea şi amplasarea sediilor, pentru cei domiciliaţi în diferite zone ale oraşului. Ultima întrebare se referă la părerea cetăţenilor cu privire la dotările şi utilităţile care sunt puse la dispoziţia lor, cum ar fi scaunele, grupurile sanitare sau mesele pentru completat cereri. Ambele sondaje, şi cel pentru CIC şi cel pentru SPCLEP, au acumulat câte 7 răspunsuri. Până în acest moment, potrivit sondajului destinat CIC, acest sediu a primit calificativul de total insuficient în proporţie de 71% pentru spaţiu, la cea de-a doua întrebare, referitoare la locurile de parcare, 86% dintre respondenţi au spus că spaţiul este total insuficient, 71% dintre cetăţeni cred că sediul este foarte greu accesibil, iar dotările sunt foarte proaste pentru 43% dintre cei care au răspuns sondajului. În cazul SPCLEP, spaţiul este total insuficient în proporţie de 71% şi spaţiile destinate parcării sunt total insuficiente pentru 71% dintre respondenţi. Acelaşi procent este şi în dreptul accesibilităţii sediului, iar 57% dintre cei care au răspuns au declarat că starea utilităţilor este foarte proastă. Curios este faptul că printre întrebări nu şi-a făcut loc şi cea referitoare la profesionalismul funcţionarilor publici de la ghişee. Rămâne de văzut, totuşi, la ce folosesc aceste sondaje.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii