Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pereţi crăpaţi în spatele JT Tower Blocul lui Tucan alungă vecinii (galerie foto)

ro

23 Sep, 2010 21:30 11332 Marime text
cap_2.jpgImobilul construit de firma soţiei lui Jean Paul Tucan provoacă necazuri în Mamaia Sat

Vecinii lui Jean Paul Tucan din Mamaia Sat au ajuns la disperare. Oamenii spun că nu mai suportă zgomotul produs de muncitorii care lucrează la construirea blocului JT Tower.

Navodari_consilier_Jean_Paul_Tucan_03.jpgZece etaje a ridicat PNL-istul Tucan vizavi de Hanul Piraţilor. Blocul s-a înălţat cât ai clipi şi le-a luat tot soarele vecinilor. Şi asta, cam la propriu, pentru că cei ce locuiesc acum în umbra marelui JT Tower nu mai au casele luminate de razele astrului zilei. Mai mult decât atât, de-a lungul ridicării celor zece etaje, locuinţele vecinilor au fost afectate din cauza vibraţiilor produse de utilaje. „Uitaţi, casa mi s-a surpat. Eu aici închiriam, aduceam turişti, acum ce să mai aduc, ce să mai fac? Să vadă pereţii blocului ăstuia? Lângă, este casa mea. Nu mai intră soarele deloc.... nu ştim ce să mai facem. Cred că vom vinde şi vom pleca", spune Daniel Roşu, unul dintre vecinii nemulţumiţi. Acesta a mai declarat că nu este singurul care a avut probleme cu politicianul Tucan, alţi oameni din zonă fiind, după spusele sale, ameninţaţi că vor fi.... „mutaţi". „Nici nu ne-a întrebat dacă suntem de acord să facă aşa ceva lângă casele noastre. Cât au construit nu au avut plasă de protecţie, nu au avut nimic. Zburau materialele lor în toate părţile, ne ajungeau în curţi, în case", a mai spus vecinul Roşu. Lucrările la JT Tower şi, odată cu acestea, calvarul au început, după cum spune vecinul, în martie 2009. Acum, dacă ar fi să-i dăm crezare lui Jean Paul Tucan, s-a făcut deja recepţia lucrărilor. Când?! Afaceristul nu a vrut să precizeze, spunând doar că a făcut-o fără să ştie presa. „Sunt forţat să vând, mi-e frică să nu cadă casa peste mine", se lamentează vecinul, în timp ce Tucan, sfidător, spune că Roşu nu are decât să plece, că nu este treaba lui. Mai mult decât atât, proiectat iniţial să aibă opt etaje, JT Tower a crescut până la zece. Chiar şi proiectul depus în 2008 la Agenţia pentru Protecţia Mediului spunea că firma JT OIL, în al cărei acţionariat o regăsim pe Alina Tucan, consoarta PNL-istului, spunea că se solicita avizului de mediu în vederea ridicării unui bloc cu opt etaje.

„Care-i diferenţa între opt şi zece?!"

Proiectul depus la APM Constanţa arăta faptul că imobilul de locuinţe colective cu opt etaje se va ridica pe strada M 10, pe lotul 1. Planul a fost făcut de arhitectul Costel Şchiopuleţ, de la firma MCM Proiect SRL, şi arăta faptul că blocul lui Tucan avea să aibă la demisol locuri de parcare. Primele şapte etaje erau proiectate să aibă câte patru apartamente de două camere, al optulea fiind tehnic. „Imobilul va avea o suprafaţă construită la sol de 457,25 mp, iar desfăşurat va măsura 4365,25 mp. Proiectul are la bază Certificatul de Urbanism nr. 686 din 17 decembrie 2007", mai spunea documentaţia depusă la APM. Numai că, de la opt la zece nu-i mare diferenţă, aşa cum crede şi Tucan. „Care-i diferenţa între opt şi zece?!", a întrebat fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri. „Doi", a venit răspunsul. Râzând ironic, Tucan a spus că soarele familiei Roşu a fost luat încă de la cel de-al treilea etaj al JT Tower şi că asta este situaţia. Întrebat dacă a fost efectuat un studiu de însorire înaintea ridicării imobilului, Jean Paul Tucan nu a părut că ştie despre ce este vorba. „Am făcut şi de însorire şi de adâncire", a răspuns el... spiritual. Apoi a spus că nu se mai poate face nimic, din moment ce lucrările au fost deja recepţionate: „Dom'le, e târziu acum". Numai că vecinii nu au stat cu mâinile în sân şi au depus reclamaţii atât la Inspectoratul de Stat în Construcţii, cât şi la primăria Năvodari şi intenţioneze să apeleze şi la ajutorul poliţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii