Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Hârşova şi-a înfiinţat societate pentru lucrări edilitare

ro

02 Apr, 2011 02:04 2796 Marime text
Harsova_primarTudor_Nadrag_005.jpgOraşul Hârşova şi-a înfiinţat o societate de construcţii pentru efectuarea de lucrări edilitare.

Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 1114/30.III.2011, SC Carsium Edil SRL are ca domeniu principal de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale". Oraşul Hârşova este unicul asociat al SC Carsium Edil SRL, cu 100% din beneficii şi pierderi, iar administrator - Constantin Marius Bloju. În documentul amintit se mai precizează că durata de funcţionare a societăţii este nelimitată.

Contactat telefonic, primarul oraşului Hârşova ne-a declarat că această societate a fost înfiinţată pentru a întări echipa de construcţii şi de lucrări de drumuri a autorităţii locale, care a desfăşurat o serie de lucrări importante în oraş. „De când la conducerea oraşului a venit o nouă echipă, lucrările edilitare au fost efectuate cu subordonaţii primăriei, pe bani mult mai puţini comparativ cu lucrările efectuate de fosta administraţie şi de calitate superioară. După apariţia Ordonanţei 63, am fost nevoiţi să reducem mult din personal, implicit din această echipă cu ajutorul căreia s-au efectuat lucrări bune şi pe bani puţini. Aceşti oameni au participat şi la construirea locuinţelor sociale şi ANL, la realizarea celor 12 magazine din piaţa agroalimentară, la construirea cimitirului nou, la montarea pavelelor. De aceea, intenţionăm să întărim această echipă pentru a putea realiza în continuare lucrări avantajoase pentru oraş", ne-a declarat primarul Tudor Nădrag. Edilul a adăugat că muncitorii din echipa de drumuri au participat, la plombarea mai multor străzi din oraş, cu asfalt cumpărat de la staţia Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, realizându-se economii la bugetul local. Prin înfiinţarea Carsium Edil SRL au fost angajaţi 60 de muncitori care vor efectua atât lucrări de construcţii, cât şi de drumuri. „După intrarea în vigoare a Ordonanţei 63 am fost nevoiţi să reducem echipa la doar zece oameni. Am mai rămas cu cinci constructori şi cinci măturătoare. Acum avem şansa de a mări această echipă", a subliniat primarul Tudor Nădrag.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tare 04 Apr, 2011 19:06 Iata si cateva din realizarile actualului primar cu bani putini: 12 strazi asfaltate in intregime cu covor asfaltic gros de 7cm. Plombarea a 10 stazi cu asfalt cumparat si intins cu echipa primariei 12 magazine in piata agroalimentra-valoare 2.4 miliarde,adica de 12 ori mai putin decat azilul de batrini. Utilitati (apa,canalizare,curent, alei, parcari)la blocurile ANL si Sociale. Finalizarea lucrarilor la blocul de locuinte sociale si construirea celui de-al doilea. Finalizarea lucrarilor la blocul ANL si constrirea altor 4 blocuri ANL.Urmeaza construirea altor 4 blocuri ANL. Extinderea retelei de canalizare pe 43 din cele 91 de strazi ale orasului.Lucarea a costat 100 miliarde din care 80 au fost asigurate de guvernul P.D.L.si 20 de CONS. JUD. P.S.D. Asfaltarea parcarilor de la blocurile din zona bibliotecii, zona magazinului BRATIANU, zona magazinului COMAN, zona blocurilor spre santier,zona blocurilor PRICHINDEL. Reabilitarea CAMINULUI CULTURAL VADU-OII. Finalizarea lucrarilor incepute de fosta administratie. Renovarea BISERICII SFINTII CONSTANTIN SI ELENA in curs de executare.