Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Nevoia de pregătire practică în vederea adaptării studenţilor la cerinţele pieţei muncii"

ro

11 Dec, 2010 00:00 1065 Marime text

Universitatea Ovidius Constanţa, împreună cu Fundaţia Profesor "Constantin Popovici", organizează un seminar cu tema "Nevoia de pregătire practică în vederea adaptării studenţilor la cerinţele pieţei muncii", în cadrul proiectului strategic POSDRU/90/2.1/S/60333 "Tranziţia de la statutul de student la cel de angajat prin corelarea învăţării practice în domeniul tehnologiei construcţiilor de maşini", care se desfăşoară până în anul 2013.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea personală şi participarea la educaţie şi formare profesională a studenţilor din domeniul tehnologiei construcţiilor de maşini, pentru facilitarea tranziţiei de la statutul de student la cel de angajat prin pregătirea practică în sectorul cercetare, dezvoltare şi inovare.
Grupul ţintă pentru Regiunea Sud Muntenia este reprezentat de 30 de studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ şi tutori din întreprinderi.

Printre beneficiile grupului ţintă se numără: instruirea practică la firme de renume, cu aplicaţii în sectorul Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (CDI); posibilitatea de a testa şi aplica cunoştinţele teoretice în practică; desfăşurarea activităţii de practică sub îndrumarea unor tutori specializaţi; curs gratuit de formator pentru tutorii din întreprinderi; asigurarea de materiale suport (caiete de practică, cărţi, reviste de specialitate) necesare realizării stagiilor de instruire practică; acordarea de premii la finalul stagiilor de practică. Se va organiza o competiţie cu premii în valoare de până la 1.850 lei/practicant/un stagiu de practică.
Alte beneficii sunt reprezentate de serviciile specializate de consiliere/orientare - tranziţia de la şcoală şi consiliere în carieră; sprijin în tranziţia de la şcoală la viaţa activă sau participarea la cursuri ulterioare a studenţilor; schimb de experienţă şi diseminarea de bune practici privind stagiile de pregătire practică.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe pagina web www.fpcp.ro/studactiv . Evenimentul va avea loc marţi, 14 decembrie, de la ora 11.00, în sala de consiliu a Universităţii Ovidius, etaj 1 (sediul din bulevardul Mamaia nr. 124).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii