Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moda "clădirilor" din containere Mazăre s-a luat după Făinărea şi Pilcă?!

ro

11 Mar, 2011 01:49 3721 Marime text
cap_7.jpgPrimarul Radu Mazăre şi-a anunţat săptămâna aceasta un nou mate proiect: locuinţele sociale tip container.

După o idee... originală a lui Gabi Stan, adaptarea primarului pentru "blocurile" ce urmează să ia naştere pe terenul pe care ar fi trebuit să se ridice cel de-al doilea cartier pentru tineri seamănă cu ceva ce mai văzusem, dar nicidecum în acest context. Este vorba despre o binecunoscută clădire din portul Constanţa Sud Agigea, care, de altfel, a fost folosită drept exemplu pe panoul aşezat în parcul primăriei, care arată cum se va dezvolta cartierul pentru nevoiaşi. Este vorba despre clădirea de birouri care a fost "călcată" de mascaţi în luna ianuarie a acestui an, în ancheta legată de Saaid Baaklini şi de motoarele de la UCM Reşiţa. La acea dată se spunea că societatea vizată a fost Container Clearance Services, firmă în care îi regăsim pe foştii vameşi Marius Făinărea şi Aurelian Cătălin Pilcă. De altfel, mai toate firmele înscrise pe clădire sau pe panoul postat în apropiere ne indică afaceri ale unor actuali sau foşti vameşi: ASG Wind Transport, Medrom, Container Clearance Services, Romlogistic, Elka International, Marinco, Transeuro Link, Art Glass, Intertrans, VRK Alvalexino, Trans Container Europa, Hub Dacia, Rilvan-Serv, Delamade Romania, Kuehne şi Nagel, IB Cargo, Dralex Trans International, Medtainer Ro, Seatrans House Services, Euxin Logistic, Transeurilink, RCS Comisionar SA, Romlogistics, Dierna Grup, Gebruder Weiss, Predilect, AS World Cargo, Triton International Cargo, Cargo Trans Solutions, Multitrend Impex şi Sea Container Services. La ora actuală, asociaţi în SC Container Clearance Services SRL sunt Dragoş Iulian Tudoran, Valentin Ţiripan, Octavian Raica şi Marius Făinărea, iar administrator este Aurelian Cătălin Pilcă.
Nu se ştie însă dacă Mazăre îşi aduce aminte de momentul în care a anunţat că "firma lui Pilcă" s-a retras din proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri. În urmă cu mai bine de doi ani, Almacons SRL, societate în care au fost asociaţi, la un moment dat, Pilcă şi Făinărea, decidea să se retragă din proiectul de pe Baba Novac, din pricina aspectului financiar. Şi, chiar dacă la acea vreme nu a făcut nimic să îi ajute, iată că acum Mazăre le-a împrumutat ideea "blocurilor" din containere. Mai rămâne să vedem doar care este diferenţa dintre o clădire de birouri şi una de locuinţe. Am încercat să îi contactăm pe Făinărea şi pe Pilcă pentru a vedea care este părerea loc în legătură cu "plagiatul" administraţiei publice locale, însă aceştia nu au fost de găsit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constanteni 11 Mar, 2011 22:42 animalul asta suge de la gruparea vamesilor de 20 de ani,impreuna cu alti rechini din port !!! dna-ul...ce face ? cand il aresteaza pe acest primar asasin si criminal,care a facut din locuitorii Constantei,victimele tunurilor lui imobiliare.si ale jidanului mason,strutu,capul rautatilor din acest oras !!!