Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minciunile lui Mazare (galerie foto)

ro

08 Oct, 2009 03:13 3855 Marime text

cap_4.jpg„Ce au făcut timp de 9 luni de zile remarcabil miniştrii PSD?", a fost întrebat primarul Radu Mazăre în timpul emisiunii Q&A de la Antena 3. Fără a sta prea mult pe gânduri, edilul Constanţei a răspuns. Însă nu aşa cum o cerea întrebarea, ci s-a lăudat cu ctitoriile sale.

Mai exact, Mazăre a spus răspicat: „Eu am făcut în astea 9 luni o mie de apartamente ieftine pentru tineri, cu 500 de euro metrul pătrat. (...) Sunt sus. Am 12 blocuri la etajul 10 şi şase blocuri la etajul 8. (...) prin prima casă, rata este de 100 de euro pe lună pentru garsonieră, cu avans de 5%. O garsonieră ajunge la 19, 17, 16 mii de euro. Cu alte cuvinte, ca orice alegător care se respectă şi care se vrea informat, băgăm la cap spusele lui Mazăre: cu alte cuvinte, primarul susţine că are „sus" 12 blocuri la etajul 10 şi 6 blocuri la etajul 8. Iar fudulia nu se opreşte aici: „Le-am făcut io" şi a continuat să povestească modul în care a încercat să-i convingă pe guvernanţi că programul de locuinţe ieftine pentru tineri marca Mazăre poate fi implementat în toată ţărişoara, pe terenurile fostelor unităţi militare şi cu bani de la Guvern pentru infrastructură. Şi s-a tot bătut cu pumnul în piept, de-a lungul emisiunii moderate de Alessandra Stoicescu şi Floriana Jucan, că el nu vrea „nici mai sus, nici mai jos" în partid sau în viaţa publică şi că în două luni va începe construirea a încă 1.500 de apartamente.

cartierul_de_locuinte_ieftine_pentru_tineri_22.jpgSus sau jos?!

Dar, revenind la reuşitele locative ale lui Radu Mazăre, trebuie să ne amintim în primă fază ce ne spunea, anul trecut, documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului, referitor la proiectul cartierului de locuinţe ieftine pentru tineri, de pe Baba Novac. „Proiectantul propune construcţia a 18 imobile cu regim de înălţime P+9E, în opt etape echilibrate în mare parte din punct de vedere al ariei construite desfăşurate. Lucrările vor dura 18 luni. Se vor înălţa 14 blocuri de apartamente şi patru imobile de locuit cu spaţii comerciale şi grădiniţă la parter. Douăsprezece tronsoane vor fi cuplate câte două, în forma literei L, formând şase blocuri. Alte patru tronsoane vor fi amplasate în formă de U, iar două vor fi amplasate izolat. Blocurile în formă de L au fiecare câte 19 garsoniere şi 40 de apartamente, iar celelalte au câte 18 garsoniere şi 36 de apartamente. În total, cartierul va avea 1.028 de unităţi locative: 324 garsoniere şi 704 apartamente. O garsonieră are o suprafaţă de aproximativ 32 mp, iar un apartament, o suprafaţă de 65 mp". Adică nu avem blocuri cu 10 etaje?! Păi parcă Mazăre se mândrea că are „sus" 12 blocuri cu 10 etaje. Însă domnul primar nu cunoaşte probabil faptul că în cartierul de pe Baba Novac nu există blocuri cu 10 etaje. În plus, dintre cele cu 9 etaje aflate deja în lucru, numai unul este ridicat, potrivit lui Ion Marica, director în cadrul Primăriei Constanţa. Marica a recunoscut că este în concediu şi că nu ştie cu exactitate stadiul în care se află lucrările, însă spune că un singur bloc cu 9 etaje, cel al ARGOS-ului, este finalizat, iar un altul a ajuns la nivelul 8. Nici vorbă de 12 sau 6. Însă, intrat în opoziţie, Mazăre a simţit nevoia să se laude singur, însă pe vorbe goale. Este adevărat, ieri, în jurul amiezii, se lucra cu drag şi spor în cartierul de pe Baba Novac. Însă, blocurile nu ies la numărătoarea lui Mazăre. Şi nu trebuie decât să ne plimbăm pe străzile pietruite ale şantierului pentru a vedea realitatea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 09 Jan, 2010 17:44 Ba,MAZARICA,sa nu-mi spui mie sa stau in banca mea ci tovarasului IONEL CHIRITA si a colaboratorilor lui, MARIUS BOSTAN, traficant de droguri si proxenet,facut peste noapte SEF LA POLITIA DE FRONTIERA .Ce avem noi aici ??? fosti securisti sau colaboratori cu fosta securitate care-si dau aere de mari OAMENI DE AFACERI si de fapt ei sunt SCURSURILE SOCIETATII DIN TOATE TIMPURILE.
  • mazarica 28 Oct, 2009 21:27 tov.SURMELIS ARGENTINA PUSA,stai dracu in banca ta de ne.....sa vede ca nu ai ce face de te legi de toata lumea,nu te vezi cat de tacanita esti,cazuta in cap bine,nu te mai salveaza nici un doctor,cauta sa ai alte ocupatii mai sanatoase,sa nu dai de dracu......
  • surmelis argentina pusa 11 Oct, 2009 07:41 S-A ELIMINAT DIN CONSTITUTIA ROMANIEI,"PEDEAPSA CU MOARTE",DAR O VEDEM IN FIECARE ZI APLICATA IN STRADA.
  • mazare la borcan 09 Oct, 2009 18:32 Inainte de liber prin Europa,Mazare a vrut sa treaca prin vama la greci.Cand lau vazut cum arata grecii l-au intors acasa.Se ducea sasi ia barca.100evarat,sursa sigura de la o agentie de transport extern autocare.
  • surmelis argentina pusa 09 Oct, 2009 17:37 "militica" ,unul dintre "liberalii imputiti". Daca ai un loc la PALAZU pastreaza-l pentru IONEL CHIRITA sau pentru TUDOR NADRAG. TARANII astia INCOMPETENTI au venit sa conduca orasul HARSOVA DE CONSTANTA ,ca pe cacaturile lor de sate de unde au venit. AFARA CU TARANII VENETICI ,INCOMPETENTI DIN VIATA SOCIALA , ECONOMICA SI POLITICA. AFARA CU TRAFICANTII DE DROGURI DIN POLITIA ORASULUI HARSOVA DE CONSTANTA."Ochi pentru ochi,dinte pentru dinte." Aveti curaj sa sariti la scandal ca aveti in dotare ARMA CU MICROUNDE ? si sistemul de supraveghere cu termoviziune ,cumparat de la MAFIOTII SICILIENI ? NU NUMAI EU AM FAMILIE ,DAR SI VOI AVETI, COPII ,MANE, NEVESTE ,FRATI,SURORI ETC. AVETI GRIJA DE FAMILIILE VOASTRE IMBECILE.
  • pt cei de la Ziua 09 Oct, 2009 14:27 Va aduc la cunostinta faptul ca aveti informatii eronate, la acest moment sunt ridicate 6 blocuri cu 9 etaje, probabil d nul primar a omis faptul ca blocurile aflate in faza de constructie au 9 etaje parterul 10! Va multumesc!
  • militica 08 Oct, 2009 19:50 tovarasa Surmelis Argentina Pusa aveti salutari de la spitalu de nebuni, unde "v-am pregatit un pat la noi in celula". mai lasa-ne draq in pace cu cacaturile tale, ca ne-am saturat sa vedem comentariile tale de baba cu kiloti de tabla. mai taca-ti fleanca aia de moara ruginita. sa te ia hahamu!
  • surmelis argentina pusa 08 Oct, 2009 18:26 In orasul Harsova de Constanta s-au construit blocuri sociale si ANL ,fara balcoane la parter sau spatii comerciale. Greseala facuta dintotdeauna s-a repetat din nou ,cu buna stiinta sau din INCOMPETENTA.
  • anonim 08 Oct, 2009 16:27 ca sa nu mai vorbim de blocuri la care s a renuntat,care nu se vor mai construi in veci si oamenii au dat bani pe care ii pot retrage doar daca se retrag definitiv din program....bataie de joc
  • surmelis argentina pusa 08 Oct, 2009 13:29 EU CRED CEEACE VAD !
  • RITA 08 Oct, 2009 09:18 NU V-ATI LAMURIT CAT MINTE MAZARE ???? ORICUM MINTE MAI PUTIN DECAT FURA .
  • surmelis argentina pusa 08 Oct, 2009 07:34 Nu inteleg ,de ce o exemplificare a ceeace a facut in cele noua luni d-l primar ,este considerata ca o LAUDA de catre mass-media? Pai si voi de la mass-media va "laudati" cu afacerile PNL-istilor ,pe care le puneti in aplicare in toate articolele voastre BATJOCORITOARE ,OFENSATOARE SI DE CEL MAI PROST GUST.