Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare si Borbely, propusi pentru Jocurile sportive interparlamentare

ro

16 Jun, 2009 20:37 1089 Marime text
alexandru-mazare.jpgPotrivit Agerpres, senatorul PSD Alexandru Mazăre este propunerea PSD pentru a participa la Jocurile Sportive Interparlamentare Europene de la Moscova, iar UMDR a propus trei parlamentari. 

Parlamentarul social-democrat constănţean a fost nominalizat pentru a participa la secţiunea fotbal, Borbely Laszlo şi Beres Ştefan la tenis de câmp, iar Kerekes Karoly la tenis de masă.

Nominalizările au fost făcute după ce preşedintele Delegaţiei Parlamentului Federaţiei Ruse la APCE, Konstantin Kosachev, i-a transmis lui Cezar Preda, preşedintele delegaţiei Parlamentului României la APCE, invitaţia ca reprezentanţi ai Legislativului de la Bucureşti să participe, în perioada 1-5 octombrie, la Moscova, la prima ediţie a Jocurilor Sportive Interparlamentare Europene.

Fiecare delegaţie va fi formată din maximum 25 de persoane, dintre care opt pentru mini-fotbal, două pentru tenis de câmp, două pentru tenis de masă, două pentru şah, două pentru golf, opt pentru volei, iar la cros poate participa întreaga delegaţie.

În programul acţiunii sunt prevăzute şi întâlniri cu parlamentari şi membri ai Guvernului rus, precum şi cu primarul Moscovei.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a precizat că, deşi organizatorii suportă o parte din cheltuieli, ar urma ca şi Parlamentul României să acopere o parte din suma necesară deplasării, iar, în contextul restricţiilor financiare, este posibil să se realizeze o selecţie a candidaţilor. El a adăugat că în cadrul Birourilor permanente reunite nu s-a luat o decizie asupra acestui aspect şi se aşteaptă şi propunerile celorlalte grupuri parlamentare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii