Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mazare poate s-o ia de la capat"

ro

04 Jun, 2009 19:00 1800 Marime text
mamaia-taxa1.jpgAici vedem cum primarul Mazăre introduce din nou taxa de staţiune, de azi. Taxa respectivă este aplicată tuturor celor care nu locuiesc în judeţul Constanţa.

Primăria Constanţa a pierdut, cu hotărâre definitivă, un proces, Curtea de Apel Bucureşti a declarat respectiva taxă ilegală. Dar procesul era pentru taxa de anul trecut. Acum e o nouă hotărâre a Primăriei. Deci Mazăre poate s-o ia de la capăt.

Problema nu e taxa în sine. Problema este că e discriminatorie. Pare o chestie minoră. Un primar, de altfel recunoscut ca excentric, pune o taxă aberantă. Dacă s-ar aplica pentru toată lumea ar rămâne doar aberantă. E plină lumea de legi excentrice.

Faptul că e discriminatorie produce un precedent extrem de periculos.

Putem să trecem la discriminarea oficială bazată pe criterii rasiste. În comuna Rasistul din Deal nu intră decât caucazieni. Că aşa vrea primarul şi consiliul local. Sau numai blonde.

Sau criterii economice, nu intri în comuna Bănosul dacă nu arăţi că ai 1000 de RON la tine.

Sau criterii de vârstă, în comuna Tinerelul nu intră cei peste 50 de ani că poate mor şi Primăria trebuie să facă actele de deces.

Sau o copie după Mazăre. În Harghita şi Covasna se pune o taxă de 100 de lei pentru toate maşinile înmatriculate în afara celor două judeţe. Absolut naturală în contextul creat. Ba chiar posibilă.

Sunt sigur că protestele ar fi de stradă şi în două zile s-ar găsi o metodă şi taxa ar fi anulată. Dar ele nu apar în cazul lui Mazăre. Primul cetăţean care a plătit taxa ar trebui pe la prânz să dea în judecată Primăria Constanţa. Iar onorabila noastră Justiţie să judece în regim de urgenţă şi vineri s-o declare ilegală. Sau să se sesizeze Avocatul Poporului şi s-o declare neconstituţională. Iar Curtea Constituţională s-o declare neconstituţională şi cu asta basta.

N-o să se întâmple nimic din toate astea. Şi atunci nu cumva ne merităm soarta şi plătim Statului tot felul de prostii doar pentru că reprezentanţii acestuia au chef să vadă dacă le merge să mai spolieze puţin contribuabilul? Şi merge.

Sursa: http://romaniadeieri.blogspot.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrew 05 Jun, 2009 07:37 cand citesc acest ziar am impresia ca este al lui Mazare, cele mai multe stiri cu si despre Mazare...ce pot sa spun? Bravo Mazare.