Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul Nejloveanu, în juriul competiţiei europene de catering

ro

26 Jan, 2011 02:26 3125 Marime text
Nejloveanu_Nicolae_Nejlovea.jpgEchipa României a fost formată din Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucureşti) şi din Adriana Ibrean (Delice International, Câmpina)

Maestrul în arta culinară ing. Niculae Nejloveanu a participat, în calitate de membru al juriului, la European Catering Cup.

Competiţia a avut loc la Lyon şi a strâns nu doar echipe din Europa ci şi din Brazilia şi Japonia, dorinţa organizatorilor fiind aceea de a transforma competiţia din 2013 într-una mondială. Pentru prima dată în istoria competiţională gastronomică a României, echipa formată din Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucureşti) şi Adriana Ibrean (Delice International, Câmpina) a participat la un concurs în Franţa.

Fiecare ţară participantă a fost reprezentată şi în juriu, pentru România fiind desemnat ing. Niculae Nejloveanu, maestrul de la Hotel Balada Nej - Restaurant La Proţap Constanţa.

La linia de start s-au aliniat echipele din Brazilia, Cehia, Italia, Franţa, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România, Spania, Elveţia. Deşi înregistrate, echipele din Polonia şi din Coasta de Fildeş au renunţat pe ultima sută de metri la participare. Participanţii au avut o tematică impusă: terina de porc, foie gras presse cu fructe şi nucifere, somon cu veloute de dovleac şi royale de ricotta, somon marinat cu verdeţuri aromatice şi sare, prăjitură Foret Noir.

Cerinţa de bază a fost păstrarea gustului nativ al ingredientelor, creativitate, inovaţie, reproductibilitate - esenţială pentru un serviciu de catering, facilitate de servire.

Deşi tematica poate părea accesibilă, detaliile legate de prezentarea pentru servirea spre degustare, prezentarea pe bufet, desfăşurarea cronologica a evenimentelor, precum şi respectarea timpilor de servire au făcut ca echipele să lucreze zilnic (vineri - 21 ianuarie şi sâmbătă - 22 ianuarie) peste 12 ore, adică de la 5:30 la 23:00. Competiţia s-a desfăşurat în două locuri, aşa cum povesteşte Gabriela Berechet, trainer-ul echipei României: CFA Francois Rabelais şi Halle Paul Bocuse din cadrul Eurexpo - gazda evenimentului SIRHA din doi în doi ani.

Pe podiumul competiţiei s-au situat Spania, Franţa şi Italia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii