Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gica Slabu s-a ales cu demolare in loc de „igienizare si cosmetizare"

ro

05 May, 2010 03:15 3836 Marime text
cap_8.jpgCazinoul din Mamaia a făcut obiectul unui dosar penal privind înstrăinarea frauduloasă a activului, împărţit în Cazino Sud şi Cazino Nord

Terasa pe care Best Hotels & Tours SRL dorea să o ridice în spatele Cazinoului din Mamaia a fost demolată de către o echipă formată din reprezentanţi al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est Constanţa şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Firma, al cărei administrator este renumitul Gică Slabu, are o istorie destul de zbuciumată, mai ales atunci când vine vorba despre Cazino. Iar acum, în prag de vară, Slabu nu-şi mai poate face nici terasa, fapt văzut ca o mare piedică în calea fericirii turiştilor şi a potenţialilor clienţi. Numai că oficialităţile nu au putut privi situaţia din aceeaşi perspectivă ca preşedintele clubului de handbal feminin CS Tomis, şi i-a spulberat abia-începuta construcţie. În fapt, firma care deţine amplasamentul, Best Hotels & Tours SRL, a fost somată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la notificarea ITC, să dezmembreze construcţia ilegală de pe plajă. Doar că Slabu nu a vrut să renunţe, iar dis-de-dimineaţă, s-a trezit cu buldozerele pe cap. „Nu ne-au arătat nici măcar un Certificat de Urbanism. Nimic. I-am rugat să oprească lucrările şi nu au făcut-o. Ba chiar o să sesizăm parchetul pentru că au continuat lucrările după ce i-am somat să le oprească. Am văzut că lucrează şi la imobil, la Cazinou, chiar dacă nu au acord de la noi pentru modificările structurale", a declarat Gigi Chiru, şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est Constanţa. Pe de altă parte, Gică Slabu era foarte supărat ieri, după plecarea echipei de demolare. „A venit comisia aceea şi a dărâmat ce făcusem acolo. De fapt ce făcusem? Unde a fost Megalosul am mai turnat nişte beton şi am pus lemnele alea şi urma să punem o prelată pentru că era foarte urât acolo. Acum nu se mai face nimic. Dacă ei vor să arate urât... aşa să fie. Noi nu am construit nimic acolo. Am vrut doar să igienizăm şi să cosmetizăm zona. Ce înţeleg ei prin construcţii?? Şi mai e ceva: potrivit planurilor, acolo este proprietatea noastră", a declarat Slabu.

Povestea „desfiinţării" întru modernizare

Cazinoul din Mamaia a făcut obiectul unui dosar penal privind înstrăinarea frauduloasă a activului, împărţit în Cazino Sud şi Cazino Nord. Partea de Sud a ajuns din patrimoniul Mamaia SA la Mehmetoglu SRL. Societatea, înfiinţată în 1991, o are ca asociat pe Sorina-Gina Hortolomei Moscu (nume care apare şi în dosarul retrocedărilor) şi SC Mega Development, al cărei administrator este chiar asociata. La rândul său, Mega Development are ca asociat firma cipriotă Talmage Overseas, societate implicată şi în SC New Home Construct SA, dar şi în City Park Management, una dintre firmele din spatele City Park Mall. Aşa mai venim de acasă, mai ales că Sorina-Gina Hortolomei Moscu este şi administrator al SC Holland Development Group, firma care a cumpărat de la familia Gardef drepturile litigioase pentru terenul din parcul Tăbăcăriei pe care a fost construit mall-ul despre care vorbeam anterior. Oricum, individa apare în mai toate afacerile pe care gurile rele i le atribuie primarului Radu Mazăre. Numele femeii este legat de societăţi precum Mehmetoglu, Mobitom, Mega Development, Bulevard SA, Aqualand, Millenium Global Development, Clubo Galactic, Galamob şi Galatap, dar şi de personaje cum ar fi Costică Zelcă, Gheorghe Oancea şi Georgiana Andreea Şerban. Best Hotels & Tours SRL, proprietar peste Cazino Nord, pe care l-a luat tot de la Mamaia SA, are ca unic asociat firma Progetto 2000 România SRL şi drept administrator pe italianul Gilberto Bivona. Asociatul Progetto 2000 România ni-l prezintă pe afaceristul - preşedinte de club - Gheorghe Slabu, dar şi SC Progetto 2000 România SRL şi Italian Designer & Construction SRL. Potrivit unui material apărut pe 8 februarie 2010, în Atac la persoană, purtând semnătura lui Dan Badea, Best Hotels & Tours SRL a avut-o, iniţial, asociată pe Victoria Bărbulescu, soacra lui Dan Lucian Victor, director la vremea vânzării al Mamaia SA. Articolul din publicaţia centrală spune că mulţi bani s-au dus de la Mamaia SA înspre firma soacrei. Aceasta s-a retras din societate la un moment dat şi le-a cedat locul Lui Radu Daniel Apostol şi Elenei Rădulescu. De la cei doi, Best Hotels & Tours a ajuns la Gheorghe Slabu, via Progetto 2000 România. Slabu este preşedintele clubului de handbal feminin CS Tomis. Cele două societăţi proprietare au creat-o pe a treia, Wynn Resort, prin intermediul căreia doresc să... modernizeze Cazinoul. Asta în ciuda faptului că dosarul depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului vorbeşte despre o „desfiinţare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 05 May, 2010 12:26 mafia psd si mafia pdl- erau la guvernare-hotie impreuna- firmele din cipru sint ofshore printr unul mavrodin adica mazare ce fac dna si sri? iau spaga si tac///cum s a luat cinema progresul? cum s au improprietarit pe plaja la castel?