Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domeniul CJC organizeaza noi licitatii

ro

13 Oct, 2009 02:53 1832 Marime text

cjc_domeniul_public_si_privat_01.jpgFirma Consiliului Judeţean Constanţa se pregăteşte să reabiliteze noi obiective ale comunităţilor locale din mediul rural.

SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL Constanţa a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 2/21.01.2004. SRL-ul a luat locul Serviciului de gospodărie comunală şi prestări servicii destinate protecţiei populaţiei, care a fost desfiinţat.

Firma se pregăteşte de organizarea unor noi licitaţii pentru reabilitarea de cămine culturale, dispensare şi alte imobile ale comunităţilor locale. Societatea a publicat deja în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice mai multe invitaţii de participare la cereri de ofertă. Potrivit SEAP, SC DPPJ SRL va reabilita căminele culturale din Gălbiori, Negureni, Piatra, Ciobanu, Vadu Oii, Credinţa, Potârnichea, Viişoara, Moviliţa; grădiniţele din Topalu, Amzacea, Movila Verde, Satu Nou, Ciobanu, Biruinţa, Viişoara şi dispensarele din Topalu şi Plopeni. Deschiderea ofertelor este programată pentru 20, 22 şi 23 octombrie.

De precizat că licitaţiile organizate de către SC Domeniul Public şi Privat SRL Constanţa au fost organizate de multe ori de formă. Motivul: deşi criteriul de atribuire luat în considerare a fost preţul cel mai scăzut, costurile reabilitărilor contractate de către Consiliul Judeţean Constanţa prin SRL s-au dovedit ulterior a fi cu mult mai mari decât valorile estimate iniţial. Este şi cazul Teatrului de Vară Soveja, reabilitat de către SRL cu SC Mobitom SA, firma omului de afaceri Gheorghe Oancea, apropiatul primarului Radu Mazăre, cât şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Potrivit anunţului din SEAP, SRL-ul CJC a fost dispus să ofere pentru reabilitarea teatrului 979,891.25 lei fără TVA, adică peste 11,5 miliarde de lei vechi. Mobitom SA a bătut palma cu firma pentru suma de 907.411,07 lei fără TVA, adică peste 10,5 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA. Numai că nu a fost de ajuns. Costul final al lucrărilor a depăşit oferta Mobitom, iar CJC a operat o suplimentare din bani publici a preţului plătit pentru reabilitarea aşezământului cultural, de 4,2 miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 13 Oct, 2009 16:37 ART.314 din CODUL PENAL se refera la :Punerea in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji."Parasirea,alungarea sau lasarea fara ajutor ,in orice mod,a unui COPIL sau a unei persoane care nu are putinta de a se ingriji, de catre acela care o are sub paza sau INGRIJIRE ,punandu-i in pericol iminent VIATA,SANATATEA SAU INTEGRITATEA CORPORALA se pedepseste cu inchisoare de la un an la trei ani.Este aparata de pedeapsa persoana care dupa savarsirea faptei isi reia de de buna voie indatoririle." Cine lasa singur in casa un COPIL ,timp de opt ore ,ca sa se duca LA MUNCA ,INCALCA acest articol din CODUL PENAL.
  • surmelis argentina pusa 13 Oct, 2009 03:50 In orasul HARSOVA DE CONSTANTA este nevoie de finalizarea cladirii din str. CARSIUM nr. 34,pentru a se infiinta un CAMIN DE COPII SCOLARI ,pentru copiii claselor 1-4-8,LASATI SINGURI IN CASA,timp de opt ore , de parinti sau de persoanele care-i au in ingrijire, cat timp sunt la un loc de munca. Cladirea este finalizata in proportie de 87%,trebuie faianta ,gresie ,instalatia sanitara,mobilierul,zugravirea exterioara a cladirii ,construirea gardului si pavajului din interiorul curtii.Mentionez,cladirea este in mijlocul orasului,are sase camere mari,pentru fiecare sali de dus si baie,sala de mese. Curtea exterioara este suficienta pentru copii. In oras exista un singur parc pentru joaca copiilor. CENTRUL DE ZI PENTRU COPII,este amplasat pe marginea unei prapastii de pe malul Dunarii.Are gresie si faianta, curent electric si este zugravita exterior. Nu are usi interioare ,instalatia sanitara ,mobilier,nu are finalizata mansarda si nici subsolul unde o sa fie bucataria si spalatoria. Pentru a avea un loc de munca ,trebuie sa avem PROTEJATI COPIII timp de opt ore cat tine un loc de munca . CRESA ? GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT ? De ce sa nu avem si un CAMIN DE COPII SCOLARI ?