Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciclul pensionarilor „de aur" Fostul procuror general al Constanţei, pensionat cu acţiuni la SIF Transilvania (documente)

ro

30 Jun, 2011 00:00 4063 Marime text
Vlad_-_Elena_Vlad_04.jpgEliberată din funcţie la sfârşitul lunii noiembrie 2009, ca urmare a pensionării, magistratul Elena Vlad (în prezent avocat), fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, intră şi ea în rândul aşa-numiţilor pensionari de aur ai Constanţei. La momentul pensionării, magistratul avea, conform ultimei declaraţii de avere completate, trei terenuri, două clădiri, peste 20.000 de lei în bănci, datorii de 30.000 de euro şi acţiuni la SIF Transilvania.

Magistratul Elena Vlad a îndeplinit funcţia de procuror general al Constanţei până la sfârşitul anului 2009, „cârmuind" Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa începând cu anul luna mai 2007, când a fost numită interimar la conducerea Parchetului, pentru o perioadă de trei luni. Presa constănţeană anunţa la începutul lunii mai 2007 că, prin ordinul Laurei Codruţa Kovesi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, magistratul Elena Vlad a fost delegată pe funcţia de procuror general al Constanţei. Delegarea în funcţie a fost făcută pentru o perioadă de trei luni, iar numirea a venit pe fondul revocării din funcţie a fostului procuror general al Constanţei, Marian Alexandru, prin hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 22 martie 2007. Elena Vlad a rămas apoi în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa până la data de 30 noiembrie 2009, când preşedintele României a semnat decretul pentru eliberarea din funcţie. „Decret pentru eliberarea din funcţie a doamnei Vlad Elena, procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - pensionare", se arăta în documentul semnat de preşedinte.

Acţiuni la SIF Transilvania

În ultima declaraţie de interese completată de Elena Vlad în calitate de magistrat, ce datează din 7 decembrie 2009 şi care a fost afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul a menţionat că este acţionar la SIF Transilvania, unde avea 1.116 părţi sociale, neavând alte interese. În ceea ce priveşte averea pe care procurorul o avea când s-a pensionat, aceasta pare să fie destul de „frumuşică". În declaraţia de avere completată în calitate de „procuror pensionar" al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa la data de 7 decembrie 2009, Elena Vlad a precizat că deţine trei terenuri, unul agricol şi restul intravilane. Suprafaţa agricolă este deţinută de soţul magistratului, Valeriu Vlad, fiind situată în comuna Nicolae Bălcescu. Mai exact, este vorba despre 4,400 hectare din care soţul fostului procuror general al Constanţei deţine o treime, terenul cu pricina fiind dobândit în 2002, în baza Legii 18/1991. De asemenea, acesta este proprietarul unui teren intravilan de 700 mp în Eforie cumpărat în 2007, iar familia Vlad deţine şi un alt teren intravilan, în Constanţa, de 180 mp, dobândit în 1991, fără să se precizeze modalitatea de dobândire. La capitolul clădiri, fostul procuror general al Constanţei a menţionat un apartament şi o casă de locuit, ambele în Constanţa, primul având o suprafaţă de 40 mp şi fiind cumpărat în 1999, în timp ce casa are 68 mp şi a fost cumpărată în 1991.

24.000 de lei în bancă

Soţii Vlad deţin un autoturism Rover fabricat în 2005 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare cumpărare, având în bancă 4.300 de lei sub forma unui card de salariu din 2008 şi alţi 20.000 de lei sub forma unui card de credit din 2009. Datoriile se ridică la 30.000 de euro, fiind vorba despre un „credit de nevoi personale cu ipotecă casă - împrumut fiică", obţinut în 2009, pentru o perioadă de zece ani. Din salariile încasate de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa dar şi din „drepturi salariale din hotărâri judecătoreşti", Elena Vlad a realizat un venit anual de 155.068 de lei, ceea ce ar însemna peste 12.000 de lei lunar (120 de milioane de lei vechi). La rândul său, soţul fostului procuror general al Constanţei a contribuit la bugetul familiei cu 41.850 de lei, adică peste 3.400 de lei lunar, reprezentând salariile încasate de la Compania Naţională Administrarea Porturilor Maritime Constanţa SA. Nu în ultimul rând, din arenda pentru terenul agricol Valeriu Vlad a obţinut 1.000 de lei.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justitiarul 30 Jun, 2011 11:34 Din aceasta cauza majoritatea plangerilor penale efectuate impotriva reprezentantilor Sif Transilvania sunt soldate cu N.U.P , ca doar trebuiesc protejati, rusine!!!! Ati facut justitia de rusine prin neindeplinirea atributiunilor pentru care ati JURAT!!! Dumnezeu va v-a pedepsi!!!