Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cheu de acostare nou si nave de agrement pe lacul Techirghiol

ro

28 May, 2010 22:51 1928 Marime text
techirghiol_-_lacul.jpgAdministraţia locală a oraşului Techirghiol va demara reconstruirea cheului de acostare şi dotarea cu nave de agrement a lacului Techirghiol.

În acest sens, autoritatea locală va organiza o procedură de achiziţie pentru aceste lucrări. Concret, obiectul contractului se referă la reconstruirea unui cheu de acostare a navelor de agrement pe lacul Techirghiol, precum şi la furnizarea a două ambarcaţiuni cu motor electric. Potrivit cererii de oferte publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 27 mai, deschiderea ofertelor va avea loc pe 9 iunie, la sediul Primăriei Techirghiol, începând cu ora 14.00. Valoarea estimată a contractului este de 1.102.790 lei fără TVA. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Ca parte a unui proiect amplu, Primăria Oraşului Techirghiol doreşte să repună în funcţiune facilităţile turistice şi de agrement care au fost construite în anii '70, dar care în momentul actual sunt dezafectate (agrement cu ambarcaţiuni mici), deteriorate (cheu de acostare nave transport pasageri) sau scoase din funcţiune (ambarcaţiunea de transport pasageri). Cheul de acostare a navelor de agrement se va amplasa în locul vechiului cheu, pe malul din partea de vest a lacului Techirghiol, în zona de promenadă a oraşului Techirghiol. Construcţia va fi ancorată la mal cu piloţi din ţeavă. Tronsoanele de cheu vor avea o lungime de 12 m, vor fi şase la număr şi vor fi prevăzute cu elemente plutitoare fixate între ele şi ancorate în larg. De asemenea, potrivit proiectului, va fi construit un pod de traversare de la zona de acostare a navelor de agrement în zona de relaxare. Acest pod este de fapt tot un tronson, realizat similar cu cele de 12 m, dar are o lungime de 6 m şi este prevăzut cu două plutitori. Toate tronsoanele de cheu, inclusiv podul, vor fi acoperite cu panouri de scânduri special confecţionate, circulabile, care vor fi fixate pe elementele plutitoare prin intermediul unor profile din oţel zincat, în zona tronsoanelor. Cheul de acostare va fi prevăzut, de asemenea, cu patru scări de acces din lac, fixate pe marginea cheului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii