Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ATV-urile sunt interzise noaptea la Eforie

ro

05 Aug, 2009 02:32 1353 Marime text

atv2.jpgProprietarii unităţilor de cazare sau ai localurilor de alimentaţie publică riscă amenzi mari la Eforie, dacă nu respectă liniştea în programul stabilit printr-o hotărâre recent adoptată de Consiliul Local.

Ca urmare a sesizărilor primite de la locuitorii oraşului şi de la turiştii cazaţi în staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, cu privire la zgomotul insuportabil cauzat de muzica tare şi de motoarele ATV-urilor ce circulă prin cele două staţiuni, administraţia publică locală a adoptat proiectul de hotărâre ce prevede unele măsuri pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit hotărârii Consiliului Local Eforie, operatorii economici, proprietarii sau administratorii de structuri de primire turistice sau cu funcţiuni de alimentaţie publică de pe raza oraşului au obligaţia să înceteze programele artistice, audiţiile muzicale, video, TV organizate în aer liber, în construcţii deschise, începând cu ora 23.00 şi până la ora 08.00. Aşadar, agenţii economici sunt obligaţi să înceteze utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură să tulbure liniştea locuitorilor şi turiştilor. De asemenea, pe raza oraşului Eforie se interzice circulaţia ATV-urilor în acelaşi interval orar, cu excepţia celor aparţinând administraţiei publice locale, organelor de menţinere a ordinii publice sau de intervenţie.

Inspectorii din cadrul Primăriei vor derula în aceste zile acţiuni de informare a populaţiei cu privire la noile reglementări, urmând ca de săptămâna viitoare să se aplice sancţiuni persoanelor fizice şi juridice care nu se conformează prevederilor hotărârii Consiliului Local Eforie. Contravenţiile prevăzute în actul normativ sunt cuprinse între 500 şi 2.500 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii