Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apa noastra cea de toate zilele... Criza a secat tasnitoarele dupa ce Sorina-Gina si-a luat banii (galerie foto)

ro

28 Jul, 2010 01:10 1891 Marime text
cap_1.jpgÎn 2008, SC Termoinstal Construct SRL a câştigat contractul nr. 79258 din 26 mai pentru „achiziţionarea, montarea şi racordarea la reţeaua de alimentare cu apă a 50 de cişmele stradale", în valoare de 155.361,5 lei fără TVA

Dacă vă plimbaţi prin oraş şi vi se face sete nu aveţi altă soluţie decât să vă duceţi la un magazin şi să vă cumpăraţi o sticlă cu apă. Pentru că, în ciuda faptului că în urmă cu numai doi ani municipalitatea a dat aproape 200.000 de lei pentru achiziţionarea, montarea şi racordarea la reţeaua de alimentare cu apă a 50 de cişmele stradale, în anul de graţie 2010 „izvoarele" au secat.

Reprezentanţii primăriei conduse de Radu Mazăre dau vina pe bugetul de austeritate, fapt nebăgat în seamă în 2008, atunci când una dintre firmele cunoscutei Sorina-Gina Hortolomei-Moscu a băgat bine-mersi banii în buzunar pentru o investiţie acum lăsată în paragină. Ruginite şi confundate cu scrumierele, cişmelele din oraş nu numai că nu funcţionează, ci strică imaginea unei Constanţe care nu excelează oricum la acest capitol. Dar cum s-au aruncat pe fereastră banii contribuabililor?! În 2008, SC Termoinstal Construct SRL a câştigat contractul 79258 din 26 mai pentru „achiziţionarea, montarea şi racordarea la reţeaua de alimentare cu apă a 50 de cişmele stradale", în valoare de 155.361,5 lei fără TVA. Cu sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, în Complexul Sportiv Badea Cârţan, unicul ofertant şi fericitul câştigător face parte din panoplia afaceristică a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, unul dintre cei mai importanţi pioni ai business-urilor despre care se spune că, în realitate, ar fi ale primarului Radu Mazăre. Zvonuri sau nu, femeia apare în mai toate societăţile comerciale care fie câştigă licitaţii, fie au o anume implicare în dosarul retrocedărilor, fie se leagă într-un mod sau altul de universul afaceristic „marca Mazăre". Acum, SC Termoinstal Construct SRL este, potrivit Registrului Comerţului, în faliment. Asociaţi în afacere sunt Sorina-Gina Hortolomei-Moscu şi Constantin Roşculeţ, iar administrator, alături de femeie, Alexandru Vitali Bârlădeanu. Firma are (sau avea) un punct de lucru pe strada Ion Raţiu nr. 3, în complexul comercial Brick al lui Gheorghe Oancea. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu mai este administrator al firmelor Bulevard SA, Mega Development, Millenium Global Development, Aqualand, Holland Development Group SA, Contest SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL şi Wynn Resort. Mai este implicată şi în Mehmetoglu (firmă care deţine o parte a Cazinoului din Mamaia), Clubo Galactic, Galamob şi Galatap. O parte dintre afaceri le împarte cu fiica sa, Andreea Georgiana Şerban. În complexul Badea Cârţan mai au sediul societăţi cum ar fi Bulevard SA, Nitalexil, Millenium Global Development SA, Galatap, Principal SN, Seaside Estate Company, Holland Development Group şi Sole SRL.

Seceta „de criză"

Am aflat la cine au ajuns banii, dar de ce cişmelele sunt acum în paragină? La această întrebare ar fi trebuit să ne răspundă Ionel Pilat, şeful Direcţiei Servicii Publice. Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza faptului că directorul din primăria lui Mazăre este, de două luni, în concediu medical. Aşa că am apelat la ajutorul lui Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. Acesta a spus că, într-un final, a reuşit să ia legătura cu Pilat, care a explicat că apa nu curge la cişmele „din cauza ordonanţei". Cu alte cuvinte, criza a secat până şi aşa-numitele „stropitoare". Poate nu trebuie trecut cu vederea faptul că, în timp ce cişmelele sunt folosite pe post de scrumiere, fântânile arteziene stropesc apă-n gol. Din aceiaşi bani ai Primăriei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cezar 28 Jul, 2010 18:55 Pai, nu o sa primiti niciun raspuns de la PILAT IONEL deoarece,el,face parte din marea "famiglie" condusa de primarul-mafiot RADU MAZARE, unde functioneaza codul "omerta".