Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea Georgiana si Sorina Gina intretin bancile

ro

12 Jun, 2009 02:26 3871 Marime text

cap_1.jpgNumele celor două este asociat mai mereu cu afacerile cu terenuri

Prin anunţul de atribuire cu numărul 75782 din 2 iunie a.c., Primăria Constanţa anunţă că s-a găsit muşteriu pentru contractul privind întreţinerea şi igienizarea mobilierului urban din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia.

Potrivit anunţului, criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar la licitaţie s-a prezentat un singur ofertant. Aşa că avem un câştigător: SC Galactica House SRL, cu sediul pe strada Pescarilor nr. 96, bl. FZ 15, sc. A, ap. 24. Societatea va câştiga de pe urma contractului cu primăria condusă de Radu Mazăre 166.860,9 lei. O sumă destul de frumuşică. Galactica House nu este un nume fără rezonanţă în Constanţa. Societatea deţine un ditamai magazinul de mobilă deasupra pieţei Griviţei. De asemenea, şi cele două femei care deţin firma sunt uşor de depistat în peisajul afaceristic local. Potrivit datelor furnizate de Oficiul Registrului Comerţului, SC Galactica House SRL a fost înfiinţată de Andreea Georgiana Şerban şi de SC Clubo Galactic SRL. Cea din urmă firmă le are ca partenere pe Andreea Georgiana Şerban şi pe Sorina Gina Hortolomei Moscu. Numele celor două este asociat mai mereu cu afacerile din domeniul imobiliar. Mai mult decât atât, ambele au legătură, într-un fel sau altul, cu dosarul DNA-ului împotriva primarului Mazăre, legat de retrocedările ilegale.

parc_bancute_2.jpgŞerban iubeşte terenurile Laurei

Legăturile se fac simplu: Alexandru-Octavian Şerban, tatăl Andreei, este un nume cu o rezonanţă aparte în zona vânzării şi cumpărării de terenuri retrocedate. Tatăl şi fiica apar frecvent în toate afacerile cu terenuri, în special cu cele retrocedate controversatei Laura Mariana Leşe, prin dispoziţia de primar 3750 din 2002. În total, Laura Mariana a fost pusă în posesia a 199.866,3 metri pătraţi, în valoare de 8.830.966 de dolari. Şerban tatăl a cumpărat de la fericita beneficiară nu mai puţin de 24 de terenuri, adică aproximativ 146.342 de metri pătraţi. Ca să nu mai spunem că Andreea Georgiana este o mare afaceristă, la cei 27 de ani pe care îi are. O găsim în mai multe firme, pe care le şi administrează: Clubo Galactic, Galactica House, Galamob, Galatap şi Alremi. În unele dintre societăţi a luat-o alături pe Sorina Gina. Femeia este contabilă la mai multe firme în spatele cărora se presupune că ar fi primarul Radu Mazăre. Apare ori ca asociat, ori ca cenzor sau ca administrator.

Hortolomei Moscu şi afacerile

Hortolomei Moscu deţine părţi sociale în SC Mehmetoglu SRL, SC Contest SRL, SC Termoinstal Construct SRL, SC Clubo Galactic, SC Galamob, SC Galatap SRL şi celebra SC Aqualand SA, condusă de vărul lui Mazăre, Basarab Popa. Pe lângă toate aceste firme, Sorina Gina mai figurează şi ca administrator al unor afaceri de-a dreptul celebre: SC Bulevard SA, SC Mega Development SA, SC Millenium Global Development SA şi SC Holland Development Group SA, iar la SC Mobitom SA este cenzor. Ar mai trebui precizat că cele două au un noroc chior: au reuşit să-şi deschidă spaţii comerciale în locuri demne de invidiat. SC Clubo Galactic SRL are, potrivit ORC-ului, două puncte de lucru în Satul de Vacanţă, un altul în Aqua Magic şi încă unul în Piaţa Brick. Acestea sunt afaceristele Andreea şi Sorina, cele care vor pune mâna şi ne vor curăţa băncuţele.

{mos_ri:Andreea Georgiana,Sorina Gina}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii