Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Mark, vedeta Delfinariului

ro

02 Jul, 2009 11:26 3666 Marime text
mark.jpgDelfinul Mark, „jucăuşul extraordinar" al dresoarelor Elisabeta (Tuţa) Ungureanu, Georgeta (Eta) Enciu şi Tudoriţa (Doina) Coman a murit miercuri seară din cauza unei hemoragii pulmonare.

În luna august şi-ar fi serbat ziua de naştere, dar şi cei 23 de ani de când se afla la Delfinariul din Constanţa. Era ultimul delfin care făcea spectacol la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, iar turiştii nu îl ocoleau. Chiar şi după atâţia ani, Mark făcea săli pline. „Pe zi ce trece parcă întinereşte. El nu este bătrân  dacă ar fi să ne luăm după cum se poartă. Înainte de Mark au fost şi alţi delfini: Alina, Adina, Dixy. Au mai fost delfini din altă specie decât Mark. El a rezistat cel mai mult. Am fost ataşaţi de toţi, însă pentru că Mark a rămas singurul toate suntem îndrăgostite de el. Este lumina ochilor noştri şi nu ne putem gândi la ce se va întâmpla cu el. ne rugăm în fiecare zi când venim la serviciu ca Mark să fie bine, ne povesteau în urmă cu doar două săptămâni cele trei dresoare. Mark era un exemplar din specia Tursiops truncatus ponticus, cea mai mare specie de delfini care trăiesc în Marea Neagră. Împărţea scena şi aplauzele cu leii de mare John şi Lorry.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 03 Jul, 2009 10:54 Nu pot decat sa ii aduc un omagiu... Cine vrea sa vada o fotografie devenita document o poate viziona pe http://www.ukotv.com/eusimark.html Mark abia fusese adus la Delfinariu... Mai incerc sa scanez alte fotografii cu el.