Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii Facultatea de Construcţii - Universitatea "Ovidius" din Constanţa

ro

03 Jun, 2015 15:41 1401 Marime text
Studenţii Facultăţii de Construcţii, din cadul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, s-au clasat pe locul al II-lea la „Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studențești din Cluj-Napoca – SNCSS 2015”, un eveniment naţional unic pe plan academic și cultural, care a reunit studenţi din domeniul construcţiilor dornici de a socializa şi de a prezenta sau dezbate probleme ori lucrări, cu aplicaţie în ingineria civilă.
Studenții UOC - Nicoleta Diana Bernianu, Ana-Maria Maican, Ramona Mădălina Badea au fost răsplătiți pentru lucrarea „Influenţa diferitelor adaosuri de materiale în compoziţia betonului translucid”.

Lucrarea a tratat experimental proprietățile unui material relativ nou – betonul translucid, material inventat în anul 2001 și aflat în noile tendințe arhitecturale în ceea ce privește folosirea materialelor cu grad ridicat de transparență.
Studiul a realizat o comparație între diferite modalități de obținere a unui beton translucid, prietenos cu mediul înconjurător, folosind adaosuri de fibră de sticlă, fibră optică, sticlă și plastic reciclate. Partea experimentală a studiului a oferit suportul pentru a stabili proprietățile mecanice ale betonului translucid cu cele ale unui beton clasic, fără adaosuri.

 
Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța,
3 iunie 2015
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii