Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decernarea Premiului „Mehmet Niyazi”

ro

27 Nov, 2015 14:48 2446 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează DUMINICA, 29 noiembrie 2015, ora 16,00, la Casa de
Cultura a Sindicatelor din Constanta, o serie de manifestări dedicate comemorării poetului, publicistului și pedagogului Mehmet Niyazi (1878 - 1931). Evenimentele vor avea loc la Medgidia, după următorul program:
  • Ora 12,30 – depuneri de coroane la bustul lui Mehmet Niyazi (Parc Poștă)
  • Ora 13,00 – Comemorare Mehmet Niyazi – Cimitirul Musulman din Medgidia
  • Ora 14,00 – Decernarea premiului „Mehmet Niyazi” – Casa Armatei
În anul 2007, la inițiativa deputatului UDTTMR de atunci, Aledin Amet, Parlamentul României a adoptat legea privind instituirea Premiului „Mehmet Niyazi” pentru cultivarea și promovarea valorilor literaturii, artei și culturii tătare din România. Anul acesta, premiul va fi acordat Prof. Univ. Dr. Iusuf Timurlenc.
 
Festivalul de Muzică Tătărească „Sebat Husein”
Tot la sfârșitul acestei săptămâni, de data aceasta sâmbătă, 29 noiembrie, începând cu ora 16,00, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța a doua ediție a Festivalului de Muzică Tătărească „Sebat Husein”. Timp de aproximativ trei ore, vor evolua artiști din rândul comunității tătare din România. Ediția de anul acesta se bucură și de participarea renumitului interpret de muzică folk și poetului Arslanbek Sultanbekov, originar din regiunea Karaceai. Arslanbek Sultanbekov va participa în premieră la un eveniment organizat de UDTTMR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii