Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mituri despre metabolism. Ce este fals din ceea ce ştiai

ro

20 Mar, 2014 10:14 1114 Marime text
De câte ori aţi auzit că este bine să faceţi sport de dimineaţă sau că masa de dimineaţa trebuie să fie cea  mai bogată din zi?

Cel mai bun moment pentru sport este dimineaţa
Specialiştii spun că cel mai bun moment este cel pe care ţi-l alegi tu. Unele persoane aleg dimineţile pentru că acela este momentul în care se simt cel mai energizaţi.

Exerciţiile fizice sunt singurele care modifică metabolismul
Exerciţiile fizice stimulează metabolismul, dar cel mai important factor este vârsta. După vârsta de 30 de ani metabolismul încetineşte cu 5%.

Micul dejun trebuie să conţină carbohidraţi
Carbohidraţii se găsesc în fructe, legume sau cereale şi sunt importanţi în fiecare masă. Desigur, pentru masa de dimineaţa este o alegere uşoară. O altă alegere pentru micul dejun sunt proteinele. Un amestec echilibrat între carbohidraţi, proteine şi grăsimi este ideal pentru prima masă a zilei.

Dacă vrei să slăbeşti nu mânca după ora 7 seara
Fals. Specialiştii recomandă o cină uşoară, în jurul a 200 de calorii care poate fi servită cu cel puţin două ore înainte de culcare.

6 mese în cantităţi mici decât 3 mari?
Unele persoane se descurcă bine cu 3 mese pe zi, altele cu 6. Important nu este numărul meselor, ci  numărul de calorii. Dacă vrei să slăbeşti trebuie să ţii sub control numărul caloriilor şi nu uita să echilibrezi proteinele, grăsimile şi carbohidraţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii