Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) consideră că anunţul făcut de Ministrul Finanţelor cu privire la bugetul sănătăţii este o jignire adusă sistemului sanitar şi întregii ţări

ro

13 Nov, 2015 14:55 2193 Marime text
COPAC a luat act cu îngrijorare de anunţul făcut ieri de către dl. Eugen Teodorovici, Ministrul Finanţelor care a spus, conform Digi24, că prin proiectul de buget s-ar aloca Ministerului Sănătăţii în 2016 un buget de 5 miliarde de lei. Această sumă este mult mai mică decat bugetul alocat sănătăţii la începutul anului 2015, care a fost la rândul lui mai mic decat în 2014.
 
COPAC cere Preşedintelui României, Guvernului Interimar şi Premierului desemnat să ţină cont de nevoile reale ale sistemului de sănătate şi să arate decenţă atunci când vorbesc despre finanţarea sănătăţii. Este necesar ca bugetul sănătăţii să crească şi să ajungă la un minim 6% raportat la PIB, aşa cum au arătat-o toţi actorii din sănătate în cadrul Campaniei “6% pentru Sănătate” derulată în această toamnă de COPAC.
 
“Credem că această sumă este o jignire sinistră adusă ţării întregi, în condiţiile în care zilele astea vedem cu îndurerare colapsul sistemului de sănătate şi victimele care apar din cauză că medicii nu au aparatura necesară pentru a profesa în siguranţa, spitalele sunt slab dotate, accesul la medicamente şi servicii medicale al populaţiei este în scădere. Cerem responsabilitate, cerem guvernanţilor şi politicienilor să înţeleagă că dacă acceptă această situaţie vor purta vina distrugerii totale a sistemului de sănătate românesc. Astfel, sănătatea românilor va fi permanent în pericol, iar când apar dezastre, vom cerşi mila altor ţări” a declarat Radu Gănescu, Preşedinte COPAC.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii