De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
22:10 29 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

UNPR Orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție

ro

24 Mar, 2016 08:18 449 Marime text

UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reține pe Neculai Onțanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani.

UNPR nu a comentat și nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reținerii – într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani – , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiției, indiferent de numele celui în cauză. 

În egală măsură, Uniunea consideră că orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție. Prin urmare, până în momentul în care o instanță de judecată va decide altfel, Neculai Onțanu este nevinovat. Astfel, UNPR își exprimă convingerea că Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel încât situația să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate.

În mod evident, acest moment nu este unul simplu, în condițiile în care campania electorală va începe în scurt timp. UNPR este însă un partid puternic și va face față acestei provocări, păstrându-și valorile, obiectivele electorale și strategia politică. Sâmbătă va avea loc Conferința Națională UNPR, moment în care partidul își va alege președintele și va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an.
UNPR mizează pe fiecare dintre membrii săi, pe fiecare dintre candidații săi și pe principiile sale care l-au impus pe scena politică până în prezent. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii