Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MP Initiativa legislativa privind combaterea plagiatului la demnitari

ro

25 Nov, 2015 16:56 876 Marime text
Iniţiativa legislativă a Mişcării Populare pentru combaterea plagiatului la demnitari
Din Expunerea de motive a initiatiei legislative:
 
Iniţiativa legislativă solicită abrogarea alin (3) din art 4^2 din legea 206/2004, modificată prin OUG 28/2011.
Aliniatul a cărui  abrogare o solicităm exceptează   de la controlul privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică a tezelor de doctorat categorii de persoane care ocupă, la un moment dat,  o funcţie de demnitate  publică.
 
Această abordare creează o discriminare determinată  de o situaţie vremelnică (ocuparea unei funcţii de demnitate publică) şi care nu are legătură cu eventualele abateri de la normele de bună conduită în activitatea de cercetare –dezvoltare.
 
Având în vedere realitatea că numirea Consiliului Naţional de Etică  se face de către Ministerul Educaţiei , prin ordin de Ministru, este evident că acest Consiliu  se află în subordonarea Ministerului Educaţiei.
 
În această situaţie cu un Consiliu Naţional de Etică  subordonat politic Guvernului , obiectivitatea acestuia este cel puţin pusă sub semnul întrebării,  mai ales când este  vorba de analizarea eventualelor abateri de la normele de conduită ale demnitarilor.
 
Eliminarea acestui articol din Legea 206/2004 , va pune în egalitate pe toţi aceia care ar trebui să reprezinte elita societăţii româneşti, modele şi aspiraţii pentru întreaga generaţie tânără.  
 
De asemenea, contribuie la eliminarea unei  discriminări bazate  pe   o  vremelnică  funcţie   şi   la   mărirea   cotei   de  încredere   a   populaţiei  în Parlament şi în clasa politică în general.
 
Textul initiativei legislative
 
Parlamentul României adoptă prezenta Lege:
 
Articol unic: Legea 206/2004, privind bună conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare, publicată în Monitorul Oficial nr. 628 din 2 septembrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
 
Art 4^2 alin (3) se abroga.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii