Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea amnistiei și grațierii, scut PSD pentru baronii locali

ro

06 May, 2014 15:30 1760 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal atrage atenția opiniei publice că propunerea legislativă privind amnistia și grațierea este ținută în continuare în sertarele Parlamentului prin susținerea reprezentanților PSD și a aliații lor, deși PNL a cerut în repetate rânduri trecerea proiectului pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și respingerea sa.

În consecință, reprezentanţii PNL din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au solicitat din nou luni, 5 mai a.c., introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din această săptămână a Propunerii legislative pentru amnistierea unor infracțiuni si grațierea unor pedepse, pentru ca proiectul să fie respins. Propunerea liberalilor s-a lovit însă de opoziția reprezentanţilor  majorităţii parlamentare, controlate de către PSD. „Menţinerea acestui proiect pe agenda parlamentară de către actuala majoritate, fără a fi tranşat rapid prin vot, demonstrează faptul că PSD și partenerii săi de guvernare folosesc acest instrument pentru a favoriza la momentul oportun clientela politică cu probleme în justiţie. Scopul demersului PSD este protejarea propriilor baroni locali, așa cum le-a promis premierul Victor Ponta liderilor social-democrați din teritoriu pentru a le câştiga sprijinul în campania electorală pentru europarlamentare şi, ulterior, pentru cea pentru alegerile prezidenţiale”, a declarat președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir.

Potrivit declarațiilor liderului liberal, PNL a solicitat în nenumărate rânduri discutarea acestei  propuneri legislative  în Comisia Juridică pentru a se întocmi un raport care să fie supus dezbaterii şi votului plenului Camerei Deputaţilor, privind respingerea acestei legi care aduce mari deservicii de imagine Parlamentului atât în plan intern, cât şi internaţional, şi anulează practic rezultatele instituţiilor care luptă împotriva corupţiei. „Acțiunile PSD, precum susținerea legii amnistiei ori blocarea unor cercetări penale în Parlament, demonstrează faptul că partidul condus de Victor Ponta, odată ajuns la putere, revine la vechile sale practici prin care vrea să acapareze întreaga putere și să pună mâna pe cât mai multe pârghii”, a conchis parlamentarul PNL Constanța.
 
 
07 mai 2014                                Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii