Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrebare către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

ro

07 Apr, 2016 12:28 1767 Marime text
În atenția dnei ministru Cristiana PAȘCA – PALMER
De către: Mihai Tararache, deputat ales în circumscripția electorală nr.14, Constanța
Tema: Solutia pentru plajele litoralului românesc
 
Doamnă ministru,
 
Sezonul estival bate la ușă, dar cu toate acestea, una din cele mai mari piedici în calea desfășurării unui turism cât mai civilizat și bine structurat, care să permită operatorilor din această industrie să ofere toate serviciile către consumatori continuă să rămâne absolut nerezolvată. De ani de zile se discută despre dreptul de administrare a plajelor de pe litoralul românesc, se proclamă soluții, însă, în realitate, se bate pasul pe loc.
 
Adevărații agenți din turism sunt în continuare obligați să accepte pretențiile unor firme care nu au nici o legătură cu acest domeniu, dar cărora legea le dă dreptul să subînchirieze plajele din drepturile hotelurilor de pe Litoral la prețuri astronomice, ceea ce contribuie la creșterea prețurilor serviciilor, în mod evident.
 
Așa cum s-a cerut în repetate rânduri, nu doar de câtre administrațiile locale, ci și de operatorii din turism și asociațiile care îi reprezintă,consider ca plajele trebuie să treacă în administrarea autorităților locale, direct interesate să sprijine industria locală, o resursă importantă pentru bugetele locale.
 
În acest sens, solicit acordarea unei atenții sporite  problemei semnalate, chiar dacă acest an este pierdut, măcar pentru următoarele sezoane estivale să putem intra într-o situație logică și normală.
 
Solicit răspuns scris.
 
Deputat PNL
Mihai Tararache
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii