Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație de presă PNL

ro

29 Apr, 2015 13:45 1247 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a luat atitudine, în declarația politică depusă, marți, 28 aprilie a.c., la Camera Deputaților, față de decizia Curții Europene a Drepturilor Omului care obligă Primăria Năvodari să semneze autorizația de construcție a unei gropi de deșeuri industriale.
Liderul PNL Constanța amintește faptul că, „în calitate de deputat al Colegiului uninominal nr.1 din Circumscripția Electorală nr.14 Constanța, am inițiat, încă din anul 2010, alături de senatorul Puiu Hașotti, un proiect de lege privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre. Iniţiativa legislativă comună s-a născut tocmai din dorinţa de a veni în sprijinul năvodărenilor şi de a stopa construirea acestui depozit de deșeuri, dar, din păcate, aceasta a fost respinsă de către Parlament la vremea respectivă”.
Conștient de gravitatea situației, deputatul liberal Gheorghe Dragomir afirmă că, în perioada imediat următoare, le va propune tuturor parlamentarilor de Constanța să reia procedura parlamentară referitoare la inițiativa privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre. „Îm doresc ca împreună să convingem toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să se alăture demersului de completare și modificare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2005 privind protecția mediului pentru a putea fi astfel validată cât mai rapid de Parlament. Sunt convins că această lege care trebuie promovată nu poate fi încălcată nici măcar de o instituție europeană”, susține Gheorghe Dragomir.
Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal constănțean îi îndeamnă pe cei direct implicați să nu acționeze sub impulsul momentului și cere Ministerului Afacerilor Externe să clarifice urgent, prin reprezentanții săi, situația creată ca urmare a deciziei instanței europene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii