Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație de presă - Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir

ro

15 May, 2015 15:12 1046 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră că PSD folosește politic tema Codului Silvic pentru a promova corupția și hoția în silvicultură. „Prin noul cod silvic, PSD nu numai că nu încearcă să stopeze tăierile ilegale, dar le și încurajează prin permiterea tăierii fără restricții a pădurilor de sub 10 hectare, fără a exista condiționalități legate de amenajamentul silvic. Actualul Cod Silvic nu conține nicio prevedere care să prevină defrișările și să stopeze corupția personalului din domeniul forestier. Mai mult, Codul Silvic promovat de PSD conține zero măsuri de protecție a pădurilor împotriva tăierilor ilegale”, este de părere liderul liberal.
Parlamentarul PNL de Constanța afirmă că, spre deosebire de PSD, Partidul Național Liberal a susținut și susține măsuri concrete pentru stoparea defrișărilor ilegale, prin amendamentele depuse la Codul Silvic și prin actele normative promovate în perioada în care s-a aflat la guvernare, respinse ulterior de PSD. „PNL a adoptat recent o rezoluție care prevede foarte clar adoptarea unei legislații care să transforme România dintr-o țară exportatoare de materii prime într-o țară care exportă produse finite din lemn. Deși am încercat de mai multe ori promovarea unei astfel de legislații, ne-am lovit constant de opoziția reprezentanților social-democrați. Din păcate, proiectul a fost respins definitiv de Senat în luna martie. Premierul Victor Ponta este cel care, în numele guvernului, a semnat avizul negativ pentru proiectul PNL, iar parlamentarii PSD și PLR au votat în bloc împotrivă”, declară deputatul Gheorghe Dragomir.
În ceea ce privește rezoluția adoptată de PNL, aceasta are drept obiective păstrarea și conservarea integrității fondului forestier național, reducerea tăierilor ilegale și, nu în ultimul rând, responsabilizarea instituțiilor statului cu atribuții în domeniul siguranței naționale, prin introducerea unei mențiuni speciale privind tăierile ilegale în Legea privind siguranța națională. „Aceste măsuri propuse de PNL ar reprezenta un sprijin puternic și pentru implementarea Noului Cod Silvic, fiind necesare, mai mult ca niciodată, adoptarea unor măsuri drastice. Prin aceste politici, PNL își propune să sprijine antreprenoriatul la nivel local și să faciliteze accesul la resursă în primul rând a agenților economici care activează local și care generează locuri de muncă și venituri la bugetele locale”, susține deputatul liberal Gheorghe Dragomir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii