Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PNL Constanta

ro

07 Jul, 2015 21:24 1336 Marime text
Cu ocazia publicării rezultatelor la examenul de BACALAUREAT, îmi doresc să îi felicit pe toți cei care au promovat, iar celor ce nu au reușit să absolve, să le transmit un mesaj: Vă rog să nu vă lăsați înfrânți de un eșec, pentru că în societatea constănțeană avem nevoie de tineri bine educați și luptători! Vă încurajez să depuneți toate diligențele pentru a obține pe viitor diploma de bacalaureat și să vă continuați studiile!
 
Sunt foarte mulțumit să aflu că la nivelul județului Constanța nu au existat incidente precum acte de corupție, fraudă sau abuz în serviciu în cadrul comisiilor de supraveghere și de asemenea de faptul că numărul elevilor eliminați în timpul probelor a fost foarte mic. Îi felicit pe această cale atât pe membrii comisiilor de supraveghere dar și pe elevi totodată de seriozitatea cu care au tratat acest examen.
 
Îmi exprim însă îngrijorarea pentru procentul redus al elevilor ce au absolvit acest examen, județul Constanța având o promovabilitate de 54,8% cu aproape 12 procente mai mică decât media națională de 66,41%, aflându-se la mare distanță de liderul acestui an, județul Cluj ce are o promovabilitate de 82,2%. Sunt de părere că într-un județ care are peste 140 000 elevi în sistemul educațional, acest procent ar trebui să mobilizeze instituțiile locale de învățământ și totodată Inspectoratul Școlar Județean, pentru a îmbunătății calitatea actului educațional, pentru promovarea importanței acestui examen în rândul elevilor, și pentru creșterea interesului și dorinței de promovare a elevilor a acestui examen.
 
Cu prietenie,
Mihai Tararache
Deputat de Constanta

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii