Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voi depune luni la Parlament un proiect de lege prin care ziua de 27 Martie să fie declarată Ziua Reunirii

ro

27 Mar, 2014 18:12 1211 Marime text
 Ziua de 27 martie în care celebrăm unirea Basarabiei cu România, eveniment istoric de importanță națională petrecut în 1918, trebuie să fie recunoscută ca atare de către statul român și sărbătorită la nivel oficial. De aceea, voi depune luni la Parlament un proiect legislativ care să instituie data de 27 Martie ca Ziua Reunirii, sărbătorită printr-o şedinţă festivă comună a celor două Camere ale Parlamentului, dedicată acestui eveniment.
De asemenea, proiectul de lege va stipula ca autorităţile publice ale statului român să arboreze pe 27 Martie drapelul României, iar autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum și alte instituții publice, să poată organiza manifestări, evenimente publice și cultural-științifice dedicate acestei sărbători.
Ziua de 27 Martie a fost pe nedrept uitată și ignorată până în prezent la nivel oficial, iar instituirea ei ca Ziua Reunirii are scopul de a întări conștiința de neam a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, readucându-ne aminte nouă, cetățenilor din cele două state românești, că suntem cu toții români, chiar dacă separați de granițe conjuncturale, așadar artificiale.
 
Bogdan Diaconu
Vicepreședinte
Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
Deputat PSD           
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii