Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsurile de combatere a evaziunii fiscale sunt inexistente

ro

18 Oct, 2013 12:30 905 Marime text
Datele furnizate de Ministerul de Finanţe, privind execuţia bugetară la 8 luni (perioada ianuarie – august 2013) trag un semnal de alarmă asupra incapacităţii instituţionale de a colecta într-un mod eficient resursele bugetare. Astfel, după primele 8 luni ale anului, încasările sunt mai mici şi faţă de proiecţia bugetară, dar şi faţă de perioada similară a anului trecut.
             În ciuda măsurilor de reorganizare a Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare, volumul onorării obligaţiilor fiscale nu vor înregistra sporul de venituri bugetare care să conducă România cât mai aproape de media europeană în privinţa ponderii acestora raportat la Produsul Intern Brut.
Deputatul constănţean Florin Gheorghe a solicitat Ministerului Finanţelor Publice şi ministrului Daniel Chiţoiu, să prezinte, in mod public, care sunt măsurile de combatere a evaziunii fiscale luate şi ce rezultate au avut aceste măsuri. „Vă rog să precizaţi, domnule Ministru, ce măsuri de înlăturare a evaziuni fiscale din sistemul vamal românesc intenţionaţi să implementaţi, în mod special în sistemul vamal portuar? Mai mult, vă rog să comunicaţi dacă aţi evaluat şi posibilitatea ca sistemul vamal românesc să poată fi, ca în cazul Bulgariei, externalizat” a afirmat deputatul Florin Gheorghe.
Mai mult decât atât, deputatul PDL de Constanţa este de părere că măsurile luate de Guvernul USL condus de Victor Ponta nu are o strategie clară în privinţa creşterii veniturilor bugetare, ci s-a limitat doar să crească taxele şi impozitele, fapt ce a dus la accentuarea stării de săracie a românilor.
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii