Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutas Pentru o mai buna protecție a consumatorilor prin separarea activitatilor financiare riscante de bancile de depozite

ro

04 Jul, 2013 11:58 742 Marime text
Grupul Alianţei Progresiste a
SOCIALIŞTILOR & DEMOCRAŢILOR
din Parlamentul European

DELEGAŢIA ROMÂNĂ

S&D

COMUNICAT DE PRESA

Sabin Cutas: Pentru o mai buna protecție a consumatorilor prin separarea activitatilor financiare riscante de bancile de depozite

Strasbourg, 4 iulie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare, a pledat in cadrul plenului Parlamentului European, pentru separarea juridica a anumitor activitati financiare riscante de bancile de depozite din cadrul unui grup bancar, cu scopul de a asigura o mai buna protectie a banilor deponentilor.

Potrivit lui Sabin Cutaş: "Criza economică provocată de activitățile riscante ale băncilor a condus la pierderea de locuri de muncă şi implicit la degradarea nivelului de trai al cetățenilor europeni. Ca urmare a turbulenţelor financiare din Cipru, s-a pus problema folosirii depozitelor de până la 100.000 de euro - în mare parte economii ale pensionarilor şi ale micilor antreprenori - pentru a salva de la faliment principalele bănci cipriote. În acest context, nu este deloc surprinzător că, la momentul actual, încrederea consumatorilor în sectorul bancar din UE este la nivelul cel mai scăzut din toate timpurile".


" De aceea, salut raportul de inițiativă prin intermediul căruia sunt făcute propuneri concrete pentru o reglementare mai eficientă a sistemului bancar european. Susțin separarea juridică a anumitor activităţi financiare riscante de băncile de depozite din cadrul unui grup bancar, deoarece consider că aceasta este o prevedere esențială pentru a asigura o mai bună protecție a banilor deponenților. Cât timp vor exista lacune în reglementarea activităţilor băncilor din UE, riscul producerii unei noi crize nu va fi depășit", a conchis europarlamentarul român.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii