Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - "Adevăratele probleme de pe agenda publică europeană nu pot fi inlocuite cu agenda populistă a unor extremisti"

ro

17 Sep, 2013 18:21 1004 Marime text
Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședintele Comisiei de Dezvoltare din Parlamentul European, a pledat, intr-un articol publicat in saptamanalul "New Europe", care apare la Bruxelles, impotriva tendintei unor politicieni populisti de a-i transforma pe cetatenii romani in vinovatii de serviciu ai UE, in cursa pentru voturi la alegerile europarlamentare.
 

In articolul intitulat "Fight extremism now" ("Sa combatem extremismul acum"), europarlamentarul roman a subliniat ca e nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate și de participarea cetățenilor la redefinirea și relansarea proiectului european, aflat într-un impas, ca urmare a crizei economice și sociale pe care o traversăm de mai bine de cinci ani. "Unii politicieni, în loc să caute soluții problemelor cu care ne confruntăm, caută țapi ispășitori. Nimic nu este mai contraproductiv, mai ales în situații de criză, decât stabilirea greșită a priorităților. Degeaba găsim vinovați, dacă nu găsim soluții problemelor cu care se confruntă cetățenii", a atras atentia vicepresedintele PSD.
 
Corina Cretu a declarat ca adevăratele probleme de pe agenda publică europeană nu pot fi inlocuite cu agenda populistă a unor politicieni. "Prețul refuzului de a rezolva problemele reale va fi foarte mare - în termeni economici si sociali, dar și în ceea ce privește atașamentul față de valorile europene, inclusiv fata de democrație", a mentionat vicepresedintele Socialistilor din Parlamentul European.
 
Europarlamentarul social-democrat a criticat mentinerea restrictiilor în privința intrării românilor pe piața muncii si discriminarea celor care muncesc legal în unele state membre. Corina Cretu a subliniat ca reducerea decalajelor de dezvoltare, prin investiții din țările dezvoltate, este singura soluție pentru ca românii și alți cetateni din Est să rămână în țările lor si ar sprijini si relansarea economiilor țărilor dezvoltate. "Nu poți urmări doar maximizarea profitului investițiilor în aceste țări, presând pentru menținerea salariilor la un nivel ridicol de mic, pentru reducerea drepturilor salariaților si pentru creșterea timpului de muncă, iar apoi să te plângi că oamenii caută o viață mai bună. Este prea multă ipocrizie și ea naște frustrări", a declarat Corina Cretu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii