Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercitiu tactic executat de studentii jandarmi din cadrul Academiei de Politie

ro

10 May, 2013 17:42 1141 Marime text
R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

BULETIN INFORMATIV
Nr.168 din 10 mai 2013

       
         În perioada 7-10 mai a.c., studenţii anului III ai Facultăţii de Poliţie, Arma Jandarmi, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au executat o aplicaţie tactico-aplicativă, la Tabăra de  Pregătire de la Drajna - judeţul Prahova.

Cei 102 studenţi, dintre care 16 fete, au urmat paşii unei scenariu gândit de comandanţii de batalion şi profesorii Departamentului de Jandarmi, Pregătire Generală şi Ştiinţe Socio-Umaniste, pentru a antrena studenţii în vederea misiunilor de căutare-salvare.

Astfel, căderea de precipitaţii abundente în judeţul Prahova a provocat umflarea apelor râului Teleajen şi spargerea Barajului de la Măneciu. Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., chemat în sprijinul forţelor participante la intervenţie, se prăbuşeşte.  Este momentul în care jandarmii intră în acţiune.
Organizaţi în trei plutoane de căutare, studenţii au „periat” peste 100 de hectare de teren accidentat, în vederea identificării eventualilor supravieţuitori şi a rămăşiţelor aparatului prăbuşit.
         Ulterior, studenţii jandarmi au delimitat şi conservat locul accidentului, până la sosirea echipelor de criminalişti. 
       
         Exerciţiul desfăşurat astăzi la Tabăra de la Drajna face parte din programa de  pregătire a studenţilor care vor absolvi, în acest an, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Arma Jandarmi.

Exerciţiul a fost coordonat de directorul Departamentului de Jandarmi, Pregătire Generală şi Ştiinţe Socio-Umaniste,  colonel Ion Busuioc, în prezenţa rectorului Academiei, chestor de poliţie prof. univ. dr Mihai Bădescu.



DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii