Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Nr.108 din 4 iunie 2015

ro

04 Jun, 2015 11:58 930 Marime text
Ca urmare a informării de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a cerut şefilor structurilor teritoriale pentru situații de urgență să ia primele măsuri pentru prevenirea şi gestionarea eventualelor situații de urgență.
Informarea meteorologică este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până mâine la ora 12.00 şi vizează producerea de averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi precipitaţii însemnate cantitativ, care pot depăşi izolat 30-40 l/mp.
Ministerul Afacerilor Interne atenţionează autorităţile locale să ia toate măsurile necesare pentru a limita posibilele accidente sau pagube produse de rafalele puternice de vânt, având în vedere că, în prezenţa acestui fenomen, există riscul prăbușirii copacilor sau panourilor publicitare ori al desprinderii de elemente de pe faţadele sau acoperișurile imobilelor. De asemenea, vor fi luate măsuri privind supravegherea rețelelor electrice și funcționarea în bune condiții a utilităților publice.
La nivelul județelor, coordonarea unitară a structurilor cu responsabilități în realizarea intervențiilor pentru îndepărtarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase se realizează de către inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență.
 
 
 DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii