Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

44 de persoane salvate de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie din MAI

ro

21 Jul, 2013 11:08 899 Marime text

44 de persoane salvate de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie din MAI

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în perioada 12-18 iulie a.c., pentru salvarea a 44 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD.

Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea a peste 80 ore de zbor de către piloţii Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, au fost executate 44 de misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD - Bucureşti (12 misiuni), Iaşi (12 misiuni), Arad (10 misiuni), Craiova (7 misiuni) şi Constanţa (3 misiuni).

De asemenea, avionul SMURD intrat recent în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. a executat în cursul zilei de joi, 18 iulie a.c., prima misiune de salvare aeromedicală, în care a transportat o persoană în regim de urgenţă de la Târgu Mureş la Bucureşti.


* * *

Activitatea aeriană SMURD este destinată salvării pacienţilor aflaţi în stare critică, ce necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă.

S.M.U.R.D. foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 şi avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III, aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii