Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita in Romania a Secretarului General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer - 22.04.2009

ro

22 Apr, 2009 00:00 495 Marime text

Vizita în România a Secretarului General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer
(23-24 aprilie 2009)

Ministrul de externe Cristian Diaconescu va avea vineri, 24 aprilie, o întrevedere cu Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, în cadrul vizitei pe care acesta o efectuează în România, în perioada 23-24 aprilie 2009.
Vizita este ultima efectuată la Bucureşti de Jaap de Hoop Scheffer, în calitate de Secretar General al NATO, acesta  urmând să îşi încheie mandatul la 31 iulie 2009. De asemenea, vizita se desfăşoară în contextul unei duble aniversări: 60 de ani de la înfiinţarea NATO şi 5 ani de apartenenţă a României la Alianţa Nord-Atlantică.
Cu prilejul discuţiilor oficiale vor fi trecute în revistă printre altele rezultatele recentului Summit NATO de la Strasbourg – Kehl şi vor fi abordate unele subiecte de maximă actualitate şi interes, cum ar fi situaţia din teatrele de operaţiuni ale Alianţei, precum şi regiunea extinsă a Mării Negre şi Balcanii de Vest.

Jaap de Hoop Scheffer va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Bucureşti, în cadrul unui eveniment public ce va avea loc la Facultatea de Drept şi care face parte din campania de diplomaţie publică a MAE cu ocazia aniversării a 60 de ani de existenţă a NATO şi a cinci ani de apartenenţă a României la Alianţa Nord-Atlantică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii