Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale a ambasadorului Republicii Federale Nigeria în România

ro

16 Jul, 2013 19:00 929 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale Mihail Dobre l-a primit astăzi, 16 iulie 2013, pe ambasadorul Republicii Federale Nigeria în România, Abba Abdullahi TIJJANI, cu prilejul încheierii misiunii acestuia în România.
Cei doi demnitari au subliniat disponibilitatea reciprocă pentru amplificarea dialogului bilateral şi pentru sprijinirea evoluţiei înregistrate în ultimii ani în cooperarea româno-nigeriană. În acest cadru, a fost exprimată speranţa că ritmul de creştere a cooperării economice şi a schimburilor comerciale bilaterale va fi continuat şi în perioada următoare. Acestea au atins în 2012 aproape 125 milioane de dolari, cu peste 50% mai mult faţă de anul anterior. Este preconizată multiplicarea acţiunilor concrete de cooperare, inclusiv prin întrunirea la Bucureşti, posibil în cursul anului 2014, a celei de a VII-a sesiuni a Comisiei Mixte guvernamentale româno-nigeriene de cooperare economică şi tehnică.
În același timp, pornind de la tradiţia pregătirii tinerilor africani în instituţii de învăţământ româneşti, a fost subliniată importanţa continuării și dezvoltării colaborării româno-nigeriene în domeniile cultural şi educaţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii