Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Titus Corlăţean a ambasadorului Australiei, Jenny Polyxeny Bloomfield, în vizită de rămas bun

ro

16 Jun, 2014 18:41 722 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit-o astăzi, 16 iunie 2014, pe Jenny Polyxeni Bloomfield, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Australiei în România, cu reşedinţa la Atena, la încheierea misiunii sale în țara noastră.
Şeful diplomaţiei române a exprimat aprecierea pentru contribuția ambasadorului australian la actuala dinamică a relațiilor dintre România şi Australia. Ministrul Titus Corlăţean i-a mulţumit ambasadorului pentru angajamentul şi eforturile depuse în timpul mandatului și i-a urat succes în activitatea sa viitoare.
Ambele părți au subliniat importanţa menţinerii unei direcţii ascendente în cooperarea româno-australiană, prin amplificarea cooperării politice, economice şi culturale şi diversificarea domeniilor de interes comun. De asemenea, au apreciat drept excelentă colaborarea în plan regional şi în cadrul diverselor organizaţii internaţionale. A fost evidențiată importanța deosebită a schimburilor culturale, turistice, sportive și educaționale pentru cunoașterea și înțelegerea reciprocă, cu impact pozitiv asupra consolidării ansamblului relațiilor bilaterale.
În cursul întrevederii au fost abordate şi unele aspecte concrete privind sprijinul reciproc de candidaturi ale celor două ţări în organizaţiile internaţionale, cooperarea în domeniul neproliferării și securității nucleare, precum şi alte subiecte de interes de pe agenda internaţională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii