Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 02 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Radu Podgorean la sesiunea de închidere a activităţii „Pregǎtirea cadrelor din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova în domeniul misiunilor internaţionale”

ro

06 Jun, 2014 15:45 941 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri politice şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a participat, la 6 iunie 2014, la sesiunea de închidere a activităţii „Pregǎtirea cadrelor din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova în domeniul misiunilor internaţionale” la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri a Jandarmeriei Române. Activitatea face parte din proiectul „Consolidarea capacităţii Trupelor de carabinieri din Republica Moldova”, finanţat de MAE.
 
În alocuţiunea sa, secretarul de stat a reiterat sprijinul României pentru consolidarea instituţiilor statului de drept şi de ordine publică din Republica Moldova. În acest cadru se înscrie şi parteneriatul dintre Jandarmeria Românǎ şi Trupele de Carabinieri din Republica Moldova, sprijinit concret în ultimii ani şi de Ministerul Afacerilor Externe, prin alocări din bugetul asistenţei pentru dezvoltare.
De asemenea, Radu Podgorean a arătat că sprijinul acordat se înscrie în efortul de ansamblu al României de susţinere a reformelor democratice şi parcursului european al Republicii Moldova, care include consolidarea instituţiilor fundamentale ale statului de drept, asimilarea standardelor şi practicilor europene în administraţie, construirea unei noi relaţii între stat şi cetăţean, în spirit european.
 
Informaţii suplimentare
Proiectul este finanţat din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pe anul 2013 şi organizat în parteneriat cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Proiectul vine în continuarea cursurilor de formare profesională realizate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române în cursul anilor 2011-2012, cu susţinerea financiară a MAE.
Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul www.aod.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii