Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la reuniunea Consiliului NATO-Rusia la nivel de miniştri de externe (Bruxelles, 4 decembrie 2013)

ro

04 Dec, 2013 19:10 684 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat, astăzi, 4 decembrie 2013, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului NATO - Rusia la nivel de miniştri ai afacerilor externe.
În cadrul reuniunii au fost abordate teme de interes privind dialogul şi cooperarea practică NATO - Rusia, precum: procesul de stabilizare a Afganistanului, implementarea planului de distrugere a armelor chimice din Siria, consolidarea transparenţei reciproce NATO - Rusia privind exerciţiile militare, apărarea antirachetă.
Miniştrii de externe ai statelor NATO şi Rusiei au adoptat Programul de Lucru al Consiliului NATO - Rusia pentru anul 2014, care trasează direcţiile de acţiune privind cooperarea practică în domeniile de interes comun pentru statele aliate şi Rusia. Au fost agreate o declaraţie de sprijin pentru misiunea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC)-ONU în implementarea planului de distrugere a armelor chimice din Siria, precum şi un document conceptual referitor la lansarea unui proiect privind distrugerea stocurilor de muniţie dezafectată din regiunea Kaliningrad.
În intervenţia sa, ministrul român al afacerilor externe a reiterat sprijinul pentru construirea unei relaţii de parteneriat strategic NATO-Rusia, bazate pe principiile încrederii şi transparenţei reciproce, precum şi pe respectarea angajamentelor asumate. A evidenţiat progresele înregistrate în cooperarea NATO – Rusia în procesul de stabilizare a Afganistanului, subliniind rezultatele pozitive ale proiectului de cooperare în pregătirea personalului din Afganistan, statele din Asia Centrală şi Pakistan în combaterea narcoticelor, precum şi cel privind asistenţa tehnică pentru elicopterele de fabricaţie rusească din dotarea armatei afgane. Afirmându-şi susţinerea pentru avansarea cooperării practice NATO - Rusia în domeniile de interes comun, a evocat rezultatele obţinute până în prezent şi perspectivele deosebite ale implementării programului de cercetare avansată în domeniul telemedicinei desfăşurat sub egida Consiliului NATO - Rusia, co-directorii acestui proiect fiind România şi Federaţia Rusă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii