Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre ale UE (tip Gymnich) (Vilnius, 6-7 septembrie 2013)

ro

06 Sep, 2013 10:53 634 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa, în perioada 6 - 7 septembrie 2013, la Vilnius, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE (tip Gymnich).
Agenda reuniunii va fi structurată, în principal, pe două mari teme: vecinătatea UE, pe cele două dimensiuni (Estică şi Sudică) şi Politica de Securitate şi Apărare Comună.
În pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic, care se va desfășura la Vilnius, în perioada 28-29 noiembrie 2013, miniştrii vor dezbate relaţiile Uniunii cu partenerii estici, inclusiv din punctul de vedere al problemelor de ordin politic şi economic cu care se confruntă aceste state.

De asemenea, vor examina modalităţile de sprijin şi angajament al UE pentru cooperarea cu aceste țări, inclusiv în perspectiva post-Vilnius.
Vecinătatea sudică va ocupa un loc important în economia dezbaterilor, cu accent pe criza din Siria şi necesitatea unei reacţii internaţionale ferme la utilizarea de către regimul de la Damasc a armelor chimice. În continuarea discuţiilor de la reuniunea extraordinară a Consiliului din 21 august 2013, şefii diplomaţiilor europene vor analiza şi evoluţiile recente din Egipt. De asemenea, este planificat un schimb de opinii privind perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu.
Miniştrii afacerilor externe din statele membre ale UE vor dezbate, de asemenea, aspecte ale Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE, în pregătirea discuţiilor şi deciziilor Consiliului European din decembrie 2013.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii