Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu omologul din Republica Moldova, Natalia Gherman

ro

22 Jul, 2013 20:32 603 Marime text
Ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut luni, 22 iulie 2013, la Bruxelles,  în marja reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic al Uniunii Europene,  o întrevedere cu Natalia Gherman, ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova.
Şeful diplomației române a reconfirmat sprijinul constant şi ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova. A fost salutat efortul susținut al autorităţilor de la Chişinău, concretizat prin încheierea recentă a negocierilor pentru Acordul de Asociere şi Acordul Aprofundat şi Cuprinzător de Comerț Liber cu UE. De asemenea, a reliefat evoluțiile dialogului privind implementarea Planului de Acțiune pentru liberalizarea vizelor, Republica Moldova fiind cel mai avansat partener al UE din vecinătatea estică în acest domeniu.
În acest context, ministrul Corlăţean a asigurat că România va continua să sprijine obținerea unor rezultate ambițioase la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie 2013), respectiv parafarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, care să permită semnarea ulterioară în 2014 a documentului şi implicit aplicarea sa provizorie, alături de liberalizarea regimului de vize. România pledează, în acest context, pentru asigurarea condițiilor care să permită parcurgerea, în viitorul apropiat, a tuturor pașilor necesari pentru atingerea acestor obiective.
De asemenea, şeful diplomației române a accentuat importanţa unei Declarații ambițioase a reuniunii la nivel înalt de la Vilnius, care să consolideze relațiile viitoare ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în vederea obținerii unei perspective europene clare.
Șefii celor două diplomații au evocat contactele bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă şi au trecut în revistă temele de actualitate de pe agenda bilaterală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii