Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimente organizate sub egida Președinției-în-Exercițiu române a SEECP (București, 19-20 iunie 2014)

ro

18 Jun, 2014 18:04 920 Marime text
Reuniunea anuală a Consiliului Cooperării Regionale şi Reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP)
 
Ministrul afacerilor externe român, Titus Corlățean, în calitatea sa de Președinte-în-Exercițiu al SEECP și Goran Svilanović, Secretar general al RCC vor co-prezida reuniunea anuală a Consiliului Cooperării Regionale (RCC) care se va desfăşura joi, 19 iunie 2014, la București.
Reuniunea anuală a Consiliului Cooperării Regionale (RCC) are drept obiectiv trecerea în revistă a evoluțiilor înregistrate în ultimul an în domeniul cooperării regionale, andosarea Raportului Anual al SG privind cooperarea regională în Europa de Sud-Est şi stadiul implementării Strategiei și Programului Strategic de Lucru al RCC pentru perioada 2014-2016.
În acest an, pe agenda Reuniunii anuale se află și prezentarea stadiului implementării Strategiei Europa de Sud-Est 2020.
Reuniunea va fi  dedicată discutării ultimelor evoluții la nivel regional, prezentării activităților Președinției-în-exercițiu române a SEECP, pregătirii Summit-ului SEECP ( București, 25 iunie 2014), dar şi demarării  procesului de reflecție asupra viitorului SEECP, menit a identifica cele mai bune modalități pentru creșterea eficienței Procesului și obținerii de rezultate concrete.
Reuniunea va avea loc la Hotel Athenee Palace Hilton; presa va avea acces pentru oportunităţi foto/video la debutul reuniunii – ora 16.00, la fotografia de familie şi la declaraţiile de presă comune ale celor doi oficiali – ora 16.30.
Totodată, vineri, 20 iunie 2014, la București,  ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va fi gazda celei de-a treia reuniuni a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), organizată de
Pe lângă miniștrii afacerilor externe din statele participante la SEECP, la reuniune vor participa, în calitate de invitați speciali, Secretarul General al Consiliului Cooperării Regionale (RCC), reprezentanți ai UE și ai Priștinei.
Reuniunea va fi dedicată discutării ultimelor evoluții la nivel regional, prezentării activităților Președinției-în-exercițiu române a SEECP, dar și pregătirii Summit-ului SEECP ( București, 25 iunie 2014).
Reuniunea va fi dedicată discutării ultimelor evoluții la nivel regional și a demarării procesului de reflecție asupra viitorului SEECP, menit a identifica cele mai bune modalități pentru creșterea eficienței Procesului și obținerii de rezultate concrete.
Reuniunea va avea loc la Hotel Radisson Blu; presa va avea acces pentru oportunităţi foto/video la debutul reuniunii – ora 11.00, la fotografia de familie şi la declaraţiile de presă comune ale celor trei miniştri din Troika SEECP – ora 15.40).

Informaţii suplimentare:

Consiliul Cooperării Regionale (Regional Cooperation Council - RCC) reprezintă rezultatul unui proces cuprinzător de restructurare a formatelor de cooperare regională, pentru adaptarea acestora la nevoile şi provocările actuale ale regiunii. RCC şi-a început activitatea la 27 februarie 2008, prin preluarea şi continuarea rezultatelor pozitive ale Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (PSESE).
SEECP este o structură de cooperare regională neinstituţionalizată – singurul forum politic din sud-estul Europei gestionat exclusiv de statele din regiune. A fost înfiinţat în 1996, punându-se astfel bazele unei noi forme de cooperare după apariţia noilor state pe teritoriul fostei Iugoslavii. Statele participante la SEECP sunt: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, R. Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii