Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Evoluțiile la linia de delimitare administrativă a regiunii georgiene Tskhinvali/Osetia de Sud

ro

17 Jul, 2015 19:57 993 Marime text
Evoluțiile la linia de delimitare administrativă a regiunii georgiene Tskhinvali/Osetia de Sud
 
MAE a luat notă cu îngrijorare de evoluţiile recente din apropierea liniei de delimitare administrativă a regiunii georgiene Tskhinvali/Osetia de Sud, legate de instalarea unor noi obstacole asimilate unor așa-numite marcaje de „frontieră”. Aceste evoluții sunt în măsură să amplifice tensiunile, să afecteze populaţia locală, prin limitarea severă a libertății de mișcare, și să inducă potențiale noi provocări în teren. În ansamblu, ele confirmă accentuarea politicii de obstrucţionare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Georgiei.

MAE apreciază că, în special în contextul eforturilor politice de soluţionare a conflictelor cu care se confruntă Georgia și de menţinere a stabilităţii la nivel regional, este necesară evitarea unor astfel de acţiuni, cu potenţial destabilizator substanțial.

România va continua să susţină şi să promoveze soluţionarea pe cale paşnică a conflictelor din regiunile separatiste georgiene, în baza respectării normelor și principiilor de drept internaţional, cu precădere a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Georgiei, în graniţele sale recunoscute pe plan internaţional.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii