Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben în județul Constanța. Alertă de vreme rea pentru toată țara

ro

12 Nov, 2016 06:08 4975 Marime text
În urmă cu puțin timp Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizarea, tip Cod Galben, valabilă pentru județele Constanța și Tulcea.
 
Avertizarea este valabilă, deocamdată, până la ora 09.00 principalul fenomen fiind ceața care determină o vizibilitate scăzută local sub 200 m, izolat sub 50 m.
 
Maxima zilei va ajunge astăzi la 14 grade la Constanța.
 
Acum este destul de frig în județul Constanța: 1 grad la Cernavodă, 3 la Adamclisi și Hârșova, 4 la Medgidia, 6 la Constanța și 7 la Mangalia.
 
Mai trebuie menționat că ieri, ANM a emis o informare valabilă până mâine prin care anunță că precipitaţiile vor cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice.
 
Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.
 
Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.
 
Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h.
 
În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii