Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezident Ex lansează albumul Alpha la București (1 mai, True Club, ora 22.00), Timișoara (3 mai, Club Daos, ora 22.00) și Arad (4 mai, Club Flex, ora 24.00)

ro

21 Apr, 2013 14:10 1551 Marime text
Ovidiu Ioncu-Kempes,Tavi Iepan, Christian Podratzky, Adi Popescu, Florin Cvasa și Matthias Lange privesc acest eveniment ca o întâlnire între prieteni
 
Primul album Rezident Ex, Alpha, conține piesele compuse de Tavi Iepan în perioada Cargo. Unele dintre ele sunt déjà hituri, altele sunt piese pe care marele public nu le cunoaște. Toate au contribuit, atunci când au fost compuse, la cristalizarea unui stil important pentru muzica rock din România și era firesc ca ele să reprezinte și pentru Rezident Ex un început de drum. De-aici provine și titlul albumului: Alpha, prima literă a vechiului alfabet grecesc, care simbolizează și numărul unu. Începutul.
Pentru că și-au propus ca acest eveniment să fie o adevărată sărbătoare, atât pentru ei, cât și pentru fanii lor, membrii grupului Rezident Ex își doresc ca serile de 1, 3 și 4 mai, la București, Timișoara și Arad să reprezinte ceva mai mult decât un simplu concert, unde vor fi prezentate toate piesele de pe albumul Alpha.
 
Lansarea a fost gândită ca o întâlnire între prieteni, bucuroși să se revadă după o absență de câteva luni, să povestească, să-și reamintească momentele trăite împreună. Apelul la amintirile comune reprezintă o provocare lansată de David Fracheboud, realizator la postul de televiziune francez Canal Plus. Pasionat de muzică și dornic să descopere senzații noi, David a realizat un documentar despre trupă în septembrie 2012, iar Rezident Ex vă invită să-l urmăriți împreună.
Accesul la lansarea albumului Alpha se face pe baza unui CD achiziționat la intrarea în club.
Declarații de presă înainte de lansare:
Ovidiu Ioncu-Kempes: Acum, când Rezident Ex se pregătește pentru lansarea albumului Alpha, înțeleg mai bine ca oricând că nu trebuie să renunți nicodată la visele tale sau la menirea ta
Mi-am interzis ani la rând să mă gândesc că voi mai urca vreodată pe o scenă sau că voi mai participa la înregistrarea unui album. Acum, când Rezident Ex se pregătește pentru lansarea albumului Alpha, înțeleg mai bine ca oricând că nu trebuie să renunți niciodată la visele tale sau la menirea ta.
Tavi Iepan: Ne face mare plăcere să vă invităm la acest “party”
Lansarea albumului Alpha a fost gândită ca o întâlnire între prieteni. Publicul va avea ocazia să ne cunoască personal, iar noi ne dorim foarte mult asta, cu atât mai mult cu cât posibilitatea acestor întâlniri este redusă. Ne face mare plăcere să vă invităm la acest “party”.
Christian Podratzky: Albumul Alpha are o semnificație specială pentru mine
În cariera mea, CD-urile la imprimarea cărora am participat ca basist și cărora le-am realizat și grafica nu sunt foarte multe. Fac acest lucru doar atunci când implicarea mea afectivă este foarte puternică. Este unul dintre motivele pentru care albumul Alpha are o semnificație specială pentru mine.
Adi Popescu: Alpha este un produs 100% Rezident Ex
Aștept cu nerăbdare lansarea, pentru că albumul Alpha este un produs 100% Rezident Ex și verdictul publicului este foarte important pentru noi. Sper să fie pozitiv. Ar fi cea mai minunată răsplată pentru nopțile pierdute la imprimări, mixaje și graphic-design, pentru toate eforturile noastre de a fi, măcar prin intermediul acestui album, tot timpul acasă.
Florin Cvasa: Îmi doresc ca albumul Alpha să fie considerat o realizare de referință pentru rock-ul românesc
“Prima mea apariție discografică” a fost albumul Bio, al grupului Neurotica, considerat și astăzi, la 15 ani de la lansare, o realizare de referință pentru rockul românesc. Îmi doresc ca Alpha, albumul de debut al grupului Rezident Ex, să aibă același destin.
Matthias Lange: Mă bucură reîntâlnirea cu prietenii din România și abia aștept să ciocnim un pahar împreună
Sunt bucuros că am participat la realizarea albumului Alpha și că lansarea lui mă aduce și mai aproape de minunatul public din țara dumneavoastră.  Mă bucură reîntâlnirea cu prietenii din București și Timișoara și sunt dornic să cunosc Aradul, despre care am auzit numai lucruri bune. Abia aștept să stăm la discuții și să ciocnim un pahar împreună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii