Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legatura lui Joe Cocker cu Iron Man 2, Dr. Dre si Tupac

ro

26 Jun, 2013 13:04 1205 Marime text
Ce legatura ar fi intre un mare cantaret, un film de succes, un producator celebru si un rapper talentat? Multa lume nu stie dar una dintre piesele care apar pe coloana sonora a filmului Iron Man 2 (2010) - California Love a fost creata prin aportul adus de fiecare dintre aceste mari nume: Joe Cocker, Tupac si Dr. Dre!
 
  Iron Man 2 este ecranizarea ce continua povestea unui industrias milionar si inventator genial, Tony Stark. Un blockbuster ce descrie aventurile eroului de legenda lansat de Marvel si care reuneste foarte multe nume celebre, printre care si pe cel al lui Joe Cocker. Una dintre piesele ce fac parte de pe soundtrack-ul cunoscutului film este si piesa California Love - un featuring intre Tupac, Dr Dre si Roger Troutman, reprezentand probabil cea mai de succes piesa a lui Tupac. Numele lui Cocker apare pe lista compozitorilor piesei, alaturi de Tupac, Dr. Dre si alti cativa artisti. Piesa a ocupat cele mai inalte pozitii in toate topurile; probabil foarte multa lume cunoaste melodia insa ce multi nu stiu este ca cei care au facut-o s-au inspirat din piesa Woman To Woman a lui Joe Cocker, folosind un sample de pian din piesa acestuia. Piesa lui Joe Cocker - Woman To Woman a fost scrisa de catre acesta impreuna cu Chris Stainton si a aparut in 1972 pe albumul Joe Cocker. De-a lungul timpului, aceasta piesa a fost inregistrata si de catre alti artisti. Ba chiar mai mult: au aparut si sample-uri, folosite mai ales in hip-hop. Enumeram numai cateva exemple de artisti/trupe care au folosit sample-ul din piesa lui Joe Cocker: Ultramagnetic MCs - Funky (1987), Moby - Honey (1999), Quasimoto - Astro Black (2000), Sarah Connor - He’s Unbelievable (2002), Jadakiss, Swizz Beatz, Jim Jones, Joell Ortiz - We Keep It Rockin’ (2010), etc...
 
Pentru a face o comparatie intre cele doua piese, le puteti asculta aici:
California Love: http://www.youtube.com/watch?v=DupaXuS0YOw
Woman To Woman: http://www.youtube.com/watch?v=j04mQ6UnGTI
 
  Fanii lui Joe Cocker il pot vedea pe artist live Bucuresti in aceasta vara, pe 4 august la Sala Palatului din Bucuresti (locatia anuntata initial: Romexpo)! Vizita cantaretului face parte din turneul de promovare al noului sau album - „Fire It Up”.
 
  Dupa mai mult de patru decenii de muzica, Joe Cocker este unul dintre cei mai de succes si mai populari artisti. Este o adevarata legenda a muzicii, ce a reusit sa transforme simple melodii in hituri, ca exemplu stand piesa „You Can Leave Your Hat On”, care este in prezent cea mai cunoscuta melodie de striptease!
 
  Pentru toti cei care doresc sa il asculte live pe Joe Cocker, ultimele bilete se gasesc in urmatoarele locatii: Sala Palatului, Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Magazinul BILETOO din incinta Cinema Patria (bd Magheru nr 12-14), Magazinele Flanco, Domo, Vodafone, Inmedio, Orange, Germanos, Librariile Adevarul si Eminescu, Magazinele Diverta, Muzica, Palatul National al Copiilor si Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro sau EVENTIM.ro.
 
  Biletele sunt disponibile la urmatoarele categorii de pret:
- 750 lei (zona VIP)
- 400 lei (categoria I)
- 300 lei (categoria II)
- 200 lei (categoria III)
- 135 lei (categoria IV)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii